Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef till Kommunals a-kassa i Härnösand

A-Kassan Lokalkontor Härnösand · Härnösand · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Enhetschef till Härnösand

Arbetsmarknaden förändras i allt snabbare takt och a-kassornas uppdrag har kanske aldrig varit viktigare. Nu söker vi dig som vill leda och utveckla Kommunals a-kassas kontor i Härnösand!

Om rollen

I rollen som enhetschef leder du en enhet med cirka 40 medarbetare. Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för din enhet som du driver och utvecklar på taktisk och operativ nivå.

Tillsammans med teamledarna stöttar du medarbetarna i det dagliga arbetet. Rollen innebär ett tydligt och närvarande ledarskap där du handleder, coachar och utvecklar dina medarbetare.

Som enhetschef säkerställer du att enheten uppfyller sitt uppdrag att på ett rättssäkert och effektivt sätt handlägga ärenden om medlemskap och arbetslöshetsersättning och ge service till våra medlemmar. Du ansvarar för att arbetet bedrivs med hög kvalitet och utvecklas i enlighet med a-kassans uppdrag, vision och värdegrund.

Du har ett nära samarbete med de övriga sex enhetscheferna som leder våra kontor från Luleå i norr till Lund i söder. Du rapporterar till produktionschefen, som ingår i ledningsgruppen och rapporterar till kassaföreståndaren.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

  • Personal- och arbetsmiljöansvar för din enhet
  • Leda den operativa verksamheten kostnadseffektivt mot uppsatta strategier och mål
  • Budgetansvar för din enhet
  • Säkerställa att medlemmar erbjuds effektiv, professionell och rättssäker hantering i enlighet med gällande stadgar, regelverk, lagar och avtal
  • Utifrån ledarskapsfilosofin säkerställa att den operativa verksamheten följer vår vision och vår värdegrund
  • Aktivt bidra i att utveckla gemensamma arbetssätt tillsammans med dina enhetschefskollegor

Vem är du?

Vi är en värdegrundsdriven organisation. Vår ledarskapsfilosofi bygger på att du som ledare visar vägen och leder mot våra mål, är kommunikativ, skapar förtroende och arbetar medskapande. Med det avses bland annat att vi skapar sammanhang, följer upp och utvecklar vår verksamhet. Vi har en öppen kommunikation med medarbetarna och arbetar för en inkännande och tillåtande miljö för att kunna leverera så bra som möjligt till våra medlemmar. Vi har en tilltro till våra medarbetare och delegerar ansvar och befogenheter.

I rollen som enhetschef behöver du vara trygg i dig själv, vara modig och ha ett tydligt, coachande och empatiskt ledarskap. Vi vill att du med glädje och energi visar vägen, skapar förutsättningar och lyfter dina medarbetare. Du behöver även kunna fatta beslut och leverera resultat utan att ge avkall på en god arbetsmiljö. Du har dokumenterat god samarbetsförmåga.

Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning med adekvat inriktning för uppdraget eller erfarenhet som bedöms likvärdig
  • Flera års erfarenhet från liknande uppdrag
  • Erfarenhet av att framgångsrikt leda team och leda i förändring
  • Erfarenhet av att leda mot, och nå uppsatta mål
  • Har du tidigare verkat inom statlig eller idéburen organisation eller med arbetsområden som innefattar exempelvis handläggning eller kundtjänst ser vi det som meriterande

Vad erbjuder vi dig?

Vi sitter i trevliga lokaler i Härnösand. På kontoret arbetar engagerade medarbetare i en teamorganisation där vi stöttar varandra och tillsammans driver arbetet framåt mot gemensamma verksamhetsmål oavsett vilken roll vi har. Här arbetar du med frihet under ansvar och hemarbete är möjligt, naturligtvis så länge det fungerar för verksamheten.

Vi erbjuder bra villkor med bland annat en arbetsvecka på 37,5 timmar med oreglerad arbetstid, 32 semesterdagar, tre fridagar, lunchsubvention och friskvårdsbidrag. Resor i tjänsten förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Kommunals a-kassa har kollektivavtal med Handels.

Om rekryteringsprocessen

För att du ska trivas och ha rätt förutsättningar för rollen är det avgörande att du är rätt person för att leverera på vårt viktiga samhällsuppdrag, därför lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper i rekryteringen.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Inför tillsättning görs en bakgrundskontroll.

Ansökan med ditt CV och en personlig motivering till varför du söker tjänsten skickar du in till: rekrytering@kommunalsakassa.se.

Märk ansökan ”Enhetschef”. Sista ansökningsdag 5 maj 2024.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: HR- och utvecklingschef, Malin Sjöman, 010-442 7476 Facklig representant Handels, Åse Falstad, 010-442 7528

Om Kommunals a-kassa

A-kassan är en av välfärdssamhällets viktigaste hörnstenar. A-kassorna växte fram ur fackföreningsrörelsen för att ge medlemmarna trygghet vid arbetslöshet. Vi är Kommunals a-kassa och har vårt ursprung i fackförbundet Kommunal. Vi finns till för att våra medlemmar har gett oss ett förtroende. Det förtroendet måste vi förvalta. Vi tror på de demokratiska grundvärden som vårt samhälle vilar på och på alla människors lika värde.

Kommunals a-kassa har i uppdrag att handlägga ärenden om medlemskap och betala ut ersättning till arbetslösa medlemmar. I dagsläget är över 600 000 personer medlemmar i Kommunals a-kassa och det är främst anställda, eller tidigare anställda, i Sveriges kommuner, regioner, församlingar och inom naturbruksområdet. Kommunals a-kassa har åtta kontor varav ett är huvudkontoret.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

A-Kassan Lokalkontor Härnösand

Placering

Härnösand

Kontaktperson

Kommunalarbetarnas Arbetslöshetskassa

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons