Jobbsafari är en del avschibsted logo

Enhetschef till den hydrogeologiska verksamheten vid SGU

Enhetschef till den hydrogeologiska verksamheten vid SGU

SGU - Uppsala · Uppsala · Ansök senast 26 maj (20 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Sveriges geologiska undersökning har som uppdrag att möta samhällets behov av hydrogeologisk information på bästa sätt. Vårt fokus handlar om att ta fram underlag för hur samhället ska hantera Sveriges grundvattensresurser nu och i framtiden, bland annat genom att förse samhället med mer och förbättrad information om hur vattentillgång och vattenkvalitet påverkas av klimatförändringar. Vi söker dig som vill vara med och leda och utveckla vår hydrogeologiska verksamhet, både operativt och strategiskt.

Avdelningen Mark och grundvatten är uppdelad i fyra enheter och består av cirka 60 medarbetare som finns på kontor i Uppsala, Göteborg, Lund och Malå. Verksamheten består av flera områden, bland annat sanering av förorenade områden, miljösäkring av oljelager och hydrogeologisk verksamhet. Den hydrogeologiska verksamheten består av tre enheter och omfattar insamling, analys och tillhandahållande av omfattande datamängder kring grundvattennivåer, grundvattenkemi, brunnar och grundvattenmagasin. Vidare omfattar den hydrogeologiska verksamheten arbete inom vattenförvaltning, miljömålsuppföljning, klimatanpassning och som expertstöd i olika typer av grundvattenfrågor.

Det finns en stor efterfrågan på vår information och expertis i samhället och vi strävar efter att nå ut effektivt och med rätt produkter till våra användare. Samtidig ökar behovet att utveckla och optimera våra dataflöden och dataanalys genom användning av moderna teknologier och metoder såsom automation och artificiell intelligens. För att leda denna utveckling och vår verksamhet framåt söker vi en engagerad enhetschef som vill ta över ledarskapet för en av våra enheter.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara chef för enheten Grundvattenövervakning, som idag består av 14 engagerade medarbetare. Enheten jobbar med att samla in, bearbeta och tillhandahålla information om Sveriges grundvatten. Ett arbete som både sker genom miljöövervakning, kartläggning i fält och insamling av data ifrån andra aktörer, exempelvis genom datavärdskap. Arbetet utförs ofta i samarbete med andra myndigheter och med inriktning mot ett hållbart nyttjande av våra grundvattenresurser och en tryggare vattenförsörjning.

I rollen som enhetschef har du ansvar för personal, budget och arbetsmiljö inom din enhet. Det innebär bland annat att du planerar, driver och följer upp enhetens verksamhet och ekonomi. Du är ansvarig för att leda och fördela arbetsuppgifter inom enheten samt säkerställa att rätt kompetens finns för den hydrogeologiska verksamheten på avdelningen. Tillsammans med dina medarbetare och övriga enhetschefer inom avdelningen driver du den digitala utvecklingen framåt. Du deltar i avdelningens ledningsgrupp och bidrar till utvecklingen av både avdelningen och hela myndigheten. Du rapporterar till avdelningschefen för avdelningen Mark och grundvatten.

Kompetens

Vi söker dig som har:

  • en för tjänsten relevant universitets- eller högskoleutbildning
  • erfarenhet som ledare eller chef
  • mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Meriterande erfarenheter och kompetens:

  • erfarenhet av personalansvar och budgetarbete
  • erfarenhet att leda i förändring
  • kunskaper inom grundvattenfrågor
  • erfarenhet av digital verksamhetsutveckling
  • kunskaper i informationssäkerhet
  • erfarenhet från arbete på statlig myndighet

Personliga kvalifikationer

Som ledare är du trygg och säker, där delaktighet och förtroende är viktiga inslag i ditt ledarskap. Du är utåtriktad och har lätt att samarbeta med andra både internt och externt. Genom ditt öppna och kommunikativa sätt skapar du förtroende och bygger team samt är lyhörd för vad medarbetare och verksamhet behöver. Du är utvecklingsorienterad och visionär, kan se framtida möjligheter och föreslå en väg framåt. Samtidigt så behöver du vara strukturerad och ha en förmåga att prioritera.

Erfarenheter och kunskaper är viktiga verktyg för att lyckas i tjänsten, men det är främst ledaren i dig vi söker. Därför kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid med ett chefsförordnande som är tidsbegränsat, med möjlighet till förlängning. Vi tillämpar provanställning på sex månader. I din roll som enhetschef tillämpas förtroendearbetstid

Anställningsort: Uppsala

Tjänsten är säkerhetsklassad och en säkerhetsprövning inklusive registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att utföras på slutkandidat. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap och en godkänd säkerhetsprövning innan beslut om anställning fattas.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 2024-05-26. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom via vår webbplats.

Vill du veta mer, hör av dig till avdelningschef Jennie Abelsson eller våra fackliga företrädare: Peter Åkerhammar för Saco-S och Annika Törnkvist för ST-geologiska via vår växel 018-17 90 00.

Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SGU - Uppsala

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Sveriges Geologiska Undersökning

Dela jobbannonsen

Anmäl annons