Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonomichef

Danieli Morgårdshammar AB · · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Danieli har sitt huvudkontor i Italien, och är idag en av världens absolut största leverantörer av utrustning och teknisk support till ståltillverkningsindustrin, med en årlig omsättning på över 4 miljarder euro.

Morgårdshammar AB ingår i industrikoncernen Danieli och har sedan 1856 satt en enormt stor prägel på det lilla samhället Morgårdshammar i Smedjebacken. Företaget är känt för sina innovationer inom valsverksindustrin och har genom åren utvecklat flera patenterade produkter.

Läs gärna mer på Danielis hemsida: https://www.danieli.com/en

Danieli Morgårdshammar söker en

EKONOMICHEF

Vill du arbeta i en nyckelposition i ett lokalt förankrat internationellt bolag med stora möjligheter att växa och utvecklas i din roll? Då har du möjligheten nu! Flexibel placering i Borlänge, Smedjebacken och på hemmakontoret.

Därför ska du välja Danieli Morgårdshammar

Morgårdshammar genomgick en strukturförändring 2021 då affärsmodellen gick från att vara ett fristående Profit Center till att bli en helintegrerat Cost Center.

Delar såsom lager, tillverkning och service/underhåll avvecklades och kvar idag är ett renodlat säljkontor med en teknisk support-avdelning samt ett team som jobbar uteslutande med Forskning och Utveckling.

Vi söker nu en Ekonomichef för Danielis svenska kontor, Danieli Morgårdshammar, och anställningen kommer vara på Morgårdshammar AB. Idag arbetar totalt 16 personer här med placering i Smedjebacken eller Borlänge, i Danieli gruppen arbetar det strax under 10 000 personer totalt world wide.

Att vara en del av Danieli-gruppen innebär stora möjligheter för dig som vill, att arbeta internationellt från något av våra nära 60 kontor runt om i världen.

Vi erbjuder dig

I rollen som Ekonomichef ansvarar du för företagets ekonomifrågor såsom rapportering, statistik, resultat/balansräkning, budget- och prognosarbete och årsredovisning. Vidare säkerställer du att våra ekonomirutiner, system och analysverktyg och modeller är ändamålsenliga och effektiva samt anpassade till gällande lagstiftning.

Du har ett nära samarbete med site manager samt arbetsleder våra två ekonomiassistenter i deras dagliga arbete. Du tillhör ledningsgruppen och styrelsen för Morgårdshammar.

Då organisationen inte är så stor ser vi gärna att du drivs av att lära dig nytt och utvecklas inom fler områden, vissa HR-administrativa uppgifter ingår i denna roll. På sikt ser vi gärna att du är intresserad av att ta ett större ansvar för kontoret i platschefens frånvaro och även kunna avlasta denne uppgifter som ligger inom ditt intresse- och kompetensområde.

Arbetet innebär några långresor per år men mestadels kommer du vara på plats på kontoret i Borlänge eller Smedjebacken alternativt från ditt hemmakontor.

Vad vi söker hos dig

Du kan ha en akademisk utbildning inom ekonomi, alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens genom yrkeslivserfarenhet. Du har gedigen erfarenhet inom redovisning och är trygg i din kompetens inom hela kedjan från löpande redovisning till bokslutsarbete. Har du erfarenhet av personalansvar är det positivt, men inget krav. Det viktigaste är att du har ett eget driv, är självgående, intresserad av verksamheten och har en ambition att växa och utvecklas i din roll.

För att vara framgångsrik i denna tjänst ser vi att du har en analytisk förmåga, har lätt för att se komplexa samband och dra korrekta slutsatser av tillgängligt underlag. Du arbetar med hög ambition för att nå dina mål, är uthållig och samvetsgrann i ditt yrkesutförande. Du besitter modet att våga utmana, även utanför ditt eget kompetensområde och du har lätt för att uttrycka dig och tar egna initiativ. I vår platta organisation är det viktigt att skapa och bibehålla goda och förtroendefulla relationer och ett väl utvecklat samarbete. Du arbetar nära verksamhetens medarbetare med många kontaktytor såväl internt som externt både i Sverige och Europa.

Vi förutsätter att du är van användare och besitter tekniska kunskaper i verksamhetsnära IT-system samt behärskar engelska och svenska i både tal och skrift.

Anställningen

Tjänsten som Ekonomichef löper tillsvidare på heltid med placeringsort Borlänge eller Smedjebacken. Vi är flexibla när det kommer till hemarbete. Du rapporterar till Site Manager och tillhör ledningsgrupp och styrelse för Morgårdshammar. Du har ett nära samarbete med ekonomiansvariga på andra bolag inom Danieli. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

Så här rekryterar vi

I rekryteringen samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan Hansson & Partners senast den 5 maj.

Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra arbetspsykologiska tester samt djupintervjuer kring de kompetenser vi ser är viktigast för rollen.


Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om du vill veta mer om tjänsten.

Anna Hansson, anna@hnpar.com, 070-695 64 63

Martin Ogemar, martin@hnpar.com, 072-237 21 30


Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Danieli Morgårdshammar AB

Kontaktperson

Hansson & Partners i Sverige AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons