Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonom till WM Logistics

WM Logistics AB · Malmö · Ansök senast 20 maj (21 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Westerman kombinerar väg-, järnvägs- och sjötransporter för att skapa den bästa och mest miljöeffektiva transportlösningen för våra kunder. Från terminaler och lager i Benelux, Tyskland och Sverige distribuerar vi varor och gods i hela Europa, och nu fortsätter vår expansion i Sverige. Med nya samarbeten och tjänster lägger vi grunden för vår fortsatta utveckling i Europa och Skandinavien.

Som Ekonom hos Westerman Multimodal Logistics

Du kommer att tillhöra bolagets ledningsgrupp och på sikt leda en ny kollega i det dagliga ekonomiarbetet. Dina arbetsuppgifter består bland annat av:
  • Ansvara för ekonomisk rapportering samt analyser
  • Löpande fakturering, leverantörsfakturor, redovisning, månadsbokslut och årsbokslut
  • Stöd och ledning för implementering och utveckling av affärssystem kopplade till verksamheten
  • Lönehantering samt administration av de anställdas försäkringar Fora, Collectum mm.
  • Rapportering till VD
Budget- och prognosprocesser kommer att vara en viktig del av rollen men där fokus i första hand ligger i att driva och utveckla löpande processer så att verksamheten kan utvecklas. Kontoret ligger i Norra Hamnen, Malmö, och du kommer arbeta tätt tillsammans med andra erfarna kollegor. Resor i tjänsten kan förekomma.

Din profil

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom en liknande roll och att du har en bred bakgrund, gärna med inslag av controlling. Du har en högskoleutbildning inom ekonomi samt besitter en analytisk förmåga. Som person är du stresstålig, affärsorienterad, noggrann och ser möjligheter.
Ingen dag är den andra lik och du kommer att få breda arbetsuppgifter där du själv arbetar fram lösningar och rutiner. Då funktionen är ny kommer det att finnas stora möjligheter att vara med och påverka i processer samt bygga företagets ekonomifunktion.

Framgångsfaktorer

  • Högskoleutbildning eller motsvarande nivå i kombination med lång erfarenhet
  • Erfarenhet från controlling
  • Flerårig erfarenhet inom redovisning, gärna med system Fortknox
  • Ju fler språk desto bättre, krav är flytande i Svenska och Engelska

Om

Westerman Multimodal Logistics Group är ett företag som levererat logistiktjänster ända sedan 1880-talet. Företaget har betydande verksamhet i Benelux och Skandinavien och har omkring 400 anställda. Westerman har en modern plattform av system och fordon, som med engagerad personal förser kunder med unik 3PL logistik i hela Europa. Läs mer på www.westermanlogistics.com

Ansökan

Vi går löpande igenom ansökningar och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte med att skicka in din ansökan!
Har du frågor kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Elise Ahlbertz.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

WM Logistics AB

Placering

Malmö

Kontaktperson

Prowork Göteborg AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons