Jobbsafari är en del avschibsted logo

Ekonom till vårt ekonomiteam

Trafikverket · Luleå · Ansök senast 2 maj (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens 18:2024:160 i din ansökan

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om.

Nu söker vi en självgående ekonom till vårt team. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt!

Ekonom till vårt ekonomiteam

Arbetsuppgifter

Det pågår ett stort arbete med att utveckla och underhålla Sveriges infrastruktur. Som ekonom hos oss får du möjlighet att bidra till den ekonomiska uppföljningen och inte minst till att vi når vårt mål - Ett tillförlitligt väg- och järnvägssystem genom ett hållbart och effektivt underhåll. 

Som ekonom i norra regionen inom underhållsverksamheten ingår du i en ekonomigrupp tillsammans med avdelningens controllers. Du samarbetar med controllers men även med andra medarbetare och chefer inom avdelningen där du ger stöd till verksamheten i det dagliga arbetet med ekonomi- och redovisningsfrågor.

Arbetet innefattar till stor del att vara stöd och delta i frågor som rör den ekonomiska hanteringen av verksamheten, analyser, planering och uppföljning utifrån fastställda rutiner. Kvalitetskontroller och avstämningar av det ekonomiska utfallet för verksamheten ingår också liksom att initiera korrigeringar vid behov. Du har en konsulterande roll i användandet av ekonomirelaterade IT-system och säkerställer en enhetlig och rättvisande redovisning för verksamheten. Du deltar i att ta fram underlag till rapporter och presentationer där det är viktigt att anpassa kommunikationen på ett pedagogiskt sätt utifrån mottagarens förutsättningar. Ekonomen kommer även att vara delaktig i utbildning inom redovisningsfrågor.

Vi strävar efter att ständigt förbättras varför utveckling och förbättring av arbetssätt och interna rutiner är en självklarhet.

Övrig information

Möjliga placeringsorter: Luleå, Skellefteå, Umeå, Östersund, Härnösand, Sundsvall.

I denna rekrytering förekommer webbaserade tester som en del i urvalet. Testerna planeras att skickas ut vecka 20, intervjuer planeras till vecka 21.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du förmåga att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både med enskilda individer och i grupp. Det är viktigt med god samarbetsförmåga, men rollen kräver också att du är självgående och kan driva ditt arbete framåt på egen hand. Vidare är du noggrann, har ett strukturerat arbetssätt med utgångspunkt i styrande rutiner samt kan vara flexibel när situationen kräver. Vidare är det viktigt att du har en god analytisk problemlösningsförmåga.  

Vi söker dig som

  • Har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning ekonomi alternativt annan utbildning i kombination med aktuell erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • Har god aktuell och relevant erfarenhet av arbete med redovisning i en större organisation
  • Har minst ett par års aktuell erfarenhet av att ha arbetat med ekonomisystem (exempelvis U4, Agresso, Raindance, m.fl.)
  • Har goda kunskaper i Officepaketet, framförallt i Excel
  • Har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • Har arbetat med redovisningsfrågor i offentlig verksamhet
  • Har arbetslivserfarenhet av projektverksamhet i en större organisation
  • Har arbetat med uppföljning av entreprenadkontrakt

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Luleå

Kontaktperson

Trafikverket

Vid ansökan:Ange referens 18:2024:160 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons