Jobbsafari är en del avschibsted logo

Driftingenjörer Regionnnät

Trollhättan - Vattenfall · Trollhättan · Ansök senast 3 maj (4 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Jobbeskrivning

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.


Är du intresserad av att arbeta som Driftingenjör?

En säker nätdrift är en viktig nyckel för att hjälpa våra kunder till ett klimatsmart liv. Vattenfall Eldistribution genomför stora investeringar för framtiden i vårt elnät, och vår nätdriftssavdelning ansvarar för all övervakning och driftplanering i samband med arbeten som ska utföras i Vattenfalls nät. Vi erbjuder ett omväxlande arbete och en arbetsplats med bra gemenskap där du blir en viktig kugge i hjulet för att få helheten att fungera.

Inom avdelningen Driftplanering är vi fem grupper som tillsammans arbetar med planering av drift på kort och lång sikt i våra nät. Vi har även ett tätt samarbete med avdelningen Driftövervakning som arbetar med övervakning och driftoperativa tjänster för att så effektivt som möjligt kunna hantera det som sker i nätet. Vi söker medarbetare till vår grupp Driftplanering Transmission (40-130 kV). Arbetet som driftingenjör passar dig som gillar logiska utmaningar och att arbeta koordinerande. Tjänsten kan innebära tjänstgöring i driftcentralen som kan innebära skiftgång, jour eller beredskap.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planera och förbereda arbeten i regionnätet, säkerställa att det sker elsäkert och minimera avbrottstiderna för våra kunder. Skriva och kontrollera driftordrar.
  • Upprätthålla en tät dialog både internt och externt, bl a med våra kunder, entreprenörer och andra nätägare.
  • Delta i projektmöten för investeringar och underhåll i vårt regionnät.
  • Utföra olika former av driftrelaterade beräkningar.
  • Arbeta med processutveckling och delta i förbättringsarbete för att ständigt effektivisera och förbättra våra arbetssätt

Kravspecifikation

Vi söker dig som har någon form av elkraft-teknisk utbildning eller mångårig erfarenhet av praktiskt arbete i branschen. Meriterande om du har erfarenhet från regionnät. Utöver din tekniska kompetens lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som stimuleras av att få använda din analytiska förmåga i samband med lite mer komplexa frågeställningar. Du behöver även vara noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbetssätt, du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan behålla dig lugn även i mer pressade situationer. En god samarbetsförmåga krävs då flera interna och externa samarbetsytor ingår i tjänsten. Därför behärskar du svenska både i tal och skrift.

Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang.


Placeringsort: Trollhättan


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chefer Jennie Åhlander 070-3992917 eller Sebastian Vass 072-5055008.

För information om rekryteringsprocessen, är du välkommen att kontakta rekryterare Jessica Petersson, jessica.petersson@vattenfall.com.


Fackliga representanter för denna tjänst är Anne-Marie Sjöbohm Akademikerna, Christian Ericsson Ledarna, Ulf Tengman SEKO, Jan-Olof Eriksson Unionen. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan senast 21 april 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.


Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trollhättan - Vattenfall

Placering

Trollhättan

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons