Jobbsafari är en del avschibsted logo

Driftig och engagerad förskolerektor till föräldrakooperativ

Driftig och engagerad förskolerektor till föräldrakooperativ

Trollkojan Ek Fören, Föräldrakooperativet · Vingåker · Ansök senast 15 maj (18 dagar kvar)

Deltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Rektorstjänst i din ansökan

Ditt engagemang och din nyfiken är din drivkraft samtidigt som du är lyhörd och har lätt för att anpassa verksamhetens behov efter förutsättningarna. Du ser en glädje i att jobba i ett mindre sammanhang med högt i tak och med engagerade kollegor för att skapa nära relationer till både föräldrar och barn. Du är en föreningsmänniska som ser möjligheter och har lätt för att inspirera. Känner du igen dig? Då vill vi gärna höra mer av dig!

Förskolan Trollkojan bedrivs som ett föräldrakooperativ vilket innebär att personalen har det pedagogiska ansvaret för förskolan och att engagerade föräldrar sköter de praktiska uppgifterna utanför den dagliga verksamheten, samt driver föreningen. Föreningen bygger på engagemang och god stämning råder i vår barn- och föräldragrupp med ett givande samarbete mellan pedagoger, styrelse och föräldrar. Förskolans styrelse ansvarar för den övergripande ekonomin för föreningen.

Nu söker vi en engagerad, lyhörd och ansvarsfull rektor som har en central roll i den fortsatta utvecklingen av vår förskola. Vi arbetar särskilt med våra inriktningar språk, EQ och natur och hållbar utveckling. Värdegrunden är viktigt för oss, och vi värdesätter ett lågaffektivt bemötande.

Om tjänsten

Som rektor ansvarar du för att skapa en god arbetsmiljö och en utvecklande arbetsplats för dig och dina kollegor. Du är förskolans pedagogiska ledare och arbetar kontinuerligt tillsammans med kollegor, styrelse och föräldrar för att säkerställa att riktlinjer följs och en hög kvalitet bibehålls. Arbetet bedrivs med de fördelar som följer av det lilla kooperativet, så som engagerade vårdnadshavare och korta beslutsvägar.

Vi ser att du har följande kvaliteter:

• Du har en pedagogisk högskoleutbildning samt aktuell erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet.

• Helst ser vi att du har minst något års chefs- eller ledarerfarenhet från pedagogisk verksamhet.

• Har du en rektorsutbildning är detta starkt meriterande men inget krav. Då personlig lämplighet värdesätts högt kan förskolan sörja för relevant utbildning då tjänsten tillträtts.

• Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument samt övrig relevant lagstiftning. Om du har erfarenhet av vad det innebär att arbeta på ett kooperativ är det också ett plus.

• Du har goda språkkunskaper då tjänsten ställer krav på skriftlig dokumentation och kommunikation.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning

Omfattning: 75% där även arbete i barngrupp ingår

Tillträde: eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vid anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trollkojan Ek Fören, Föräldrakooperativet

Placering

Vingåker

Kontaktperson

Föräldrakooperativet Trollkojan Ekonomisk Fören

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Rektorstjänst i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons