Jobbsafari är en del avschibsted logo

Data Scientist Mätning

Solna - Vattenfall · Solna · Ansök senast 8 maj (9 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning

Om oss

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Läs mer om oss här: https://www.vattenfalleldistribution.se

Jobbeskrivning

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Avdelningen Mätning. I den här rollen får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät. Du erbjuds en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter, en bra arbetsmiljö och trevliga kollegor som hjälper varandra.

Avdelningen Mätning har ett helhetsansvar för Eldistributions elmätare, med fokus på allt ifrån de faktiska elmätarna i fält, till insamling av mätvärden, till dialog med elhandlare, till kommunikationsutrustning och avrop av fälttjänster, för att slutligen kunna fakturera kund. Avdelningen består av 7 grupper med olika fokus i processen från mätare till kund. Du kommer tillhöra gruppen Stora kunder och Dygnsvis avräkning som har ansvar främst för våra högspänningsmätare. Medarbetarna förväntas kunna ta stort individuellt ansvar för sina arbetsuppgifter och deltar i de frågor som är aktuella och bidrar med sin kompetens.

Vi befinner oss just nu i en läge där vi måste accelerera våra ansträngningar att bli fullt ut datadrivna för att kunna möta samhällets- och industrins högt ställda förväntningar på god tillgång till stabil el.

Du kommer att ingå i en grupp av mjukvaruutvecklare, nyckelanvändare, process- och verksamhetsutvecklare samt seniora experter som alla stöttar avdelningen Mätning med analys- och automationsverktyg samt utvecklar verksamheten.

Vi söker nu en erfaren Data Scientist med förmåga att utveckla vår analysverksamhet inom avdelning Mätning. Rollen kräver god kunskap om Azure Databricks och Power BI i kombination med god förståelse och intresse för att förbättra verksamheten genom effektiv användning av vår mätdata. Tillsammans med dina kollegor i teamet kommer du att ha en viktig roll i att säkerställa effektivitet och kvalitet i vår elleverans i allmänhet och analys/fakturering/avräkning i synnerhet.

Din roll som Data Scientist

  • Etablera ett datadrivet beslutsfattande inom avdelningen Mätning
  • Utveckla dashboards och analysverktyg i Azure Databricks och Power BI
  • Hitta avvikelser i mätdatan och tillsammans med elnätsexperter identifiera rotorsaker
  • Arbeta proaktivt för att löpande identifiera möjligheter till höjd datakvalitet
  • Identifiera behov av nya analysverktyg eller analysförmågor
  • Generera regelbundna rapporter på för organisationen viktiga KPIer
  • Identifiera bättre metoder för att ta fram viktiga rapporter med hjälp av data ur systemen
  • Utbilda kollegor i användningen av de dashboards och analysverktyg som du och dina kollegor utvecklar, för att skapa förståelse och ett bra datadrivet arbetssätt.
  • Bidra till Vattenfalls lönsamhet genom att prioritera lösningar som skapar störst nytta
  • Använd analysverktyg för att samla in insikter och ge rekommendationer på processförbättringar utifrån vad datan visar
  • Skapa förståelse för hur insikterna från dataanalys kan omsättas i konkreta åtgärder för att generera lönsamma resultat.

Kravspecifikation

Din profil

  • Gedigen erfarenhet av analysarbete i Azure Databricks och Power BI
  • Erfarenhet av att bidra till en datadriven kultur i större bolag
  • Erfarenhet av att arbeta med att prioritera mellan initiativ
  • Civilingenjör i industriell ekonomi, teknisk matematik, datavetenskap, eller motsvarande.
  • God kommunikationsförmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska.
  • Erfarenhet av elbranschen är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en resultat- och förändringsorienterad person med en naturligt analytisk förmåga som kan bidra till att styra vår operativa verksamhet i en många gånger fartfylld vardag. Du är ansvarstagande och självgående, vilket i kombination med din erfarenhet gör att du utan problem kan driva arbetet framåt på egen hand. Din samarbetsförmåga är mycket god och du stimuleras av att uppnå resultat, och du bidrar till en lärandeorganisation genom att aktivt dela med dig av din kunskap.

Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Vincent Gustafsson, 0704-496 793. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta Adrian Malmberg, adrian.malmberg@vattenfall.com.

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Solna, Luleå eller Trollhättan.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 28 april. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande, vänta därför inte till sista dagen med din ansökan.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Solna - Vattenfall

Placering

Solna

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons