Jobbsafari är en del avschibsted logo

ChangeGroup Sweden söker en AML/CFT Compliance Officer/CFA

ChangeGroup Sweden söker en AML/CFT Compliance Officer/CFA

ChangeGroup Sweden · · Ansök senast 1 maj (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

ChangeGroup och Prosegur Change är ett av världens största företag som tillhandahåller resevaluta och betaltjänstlösningar. I dagsläget är vi verksamma i totalt 12 länder runtom i världen. I Sverige har vi 27 växlingskontor och ca 125 anställda men vi växer och söker nu dig som vill vara med på vår spännande resa. Du kommer att utgå från vårt huvudkontor i Stockholm med möjlighet till distansarbete efter avslutad introduktion.

ChangeGroup Sweden AB är ett registrerat betalningsinstitut och står under Finansinspektionens tillsyn.

Är du vårt senaste tillskott inom AML/CFT? Sök tjänsten som AML/CFT Compliance Officer och Centralt funktionsansvarig.

Vi söker nu en AML/CFT Compliance Officer som har till uppgift att stötta och vägleda verksamheten i arbetet med att motverka penningtvätt och finansiering av terrorism. Tjänsten innefattar allt ifrån att arbeta med internutbildning, kontrollera regelefterlevnad, skriva och uppdatera policys, instruktioner och rutiner samt agera intern rådgivare. Du kommer att vara involverad i företagets arbete med den allmänna riskbedömningen och riskklassificering av kunder samt vara företagets huvudsakliga kontaktperson mot Finansinspektionen och andra myndigheter. Du arbetar nära vår chef för Compliance, vår Global Head of AML samt teamet för transaktionsövervakning. Du rapporterar direkt till vår styrelse vid styrelsemöten samt löpande till VD.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:

  • Inneha ansvaret som Centralt funktionsansvarig för den svenska verksamheten samt dess filial
  • Genomföra AML/CFT-relaterade kontroller utifrån interna och externa regelverk samt bolagets riskbedömning
  • Följa upp observerade avvikelser
  • Agera intern rådgivare i AML/CFT frågor
  • Besluta om interna SAR rapporter samt ansvara för rapporteringen till Finanspolisen
  • Besvara myndighetsförfrågningar
  • Periodisk rapportering till Finansinspektionen
  • Agera som råd och stöd i samband med större transaktioner
  • Genomföra internutbildningar
  • Säkerställa att bolagets AML/CFT styrdokument är ändamålsenliga och uppdaterade
  • Genomföra regulatoriska kontroller
  • Upprätta rapporter och rapportera till styrelsen vid ordinarie styrelsemöten
  • Rapportera års- och kvartalsvis till Global Head of AML
  • Samarbeta med funktionen för Risk
  • Arbeta löpande med att åtgärda eventuella anmärkningar från internrevision
  • Omvärldsbevakning avseende AML/CFT

Bli en del av ett härligt team!

Hos oss är du en del av en stimulerande vardag där ingen dag är den andra lik. Du arbetar i en miljö som präglas av högt tempo, framåtanda, nytänkande och kreativitet. Dina åsikter och funderingar om smått och stort värdesätts – hos oss är du en viktig pusselbit i den framtid som vi skapar tillsammans!

Vem är du?

Vi tror att du är en noggrann person som värdesätter att saker blir rätt. Samtidigt kräver rollen att du är analytisk, snabb på att ta till dig och utvärdera ny information och kunskap. Du ska vara kunnig inom och intresserad av frågor som rör penningtvätt och finansiering av terrorism samt regelverksrelaterade frågor som rör vår bransch. En stor del av arbetet innefattar råd och stöd till verksamheten, utbildning, granskning av interna och externa dokument.

Vi lägger stor vikt vid att du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Detta för att du ska kunna hjälpa till att öka förståelsen och kompetensen hos våra medarbetare och andra relevanta parter.

Du har en akademisk examen, åtminstone kandidatexamen eller motsvarande inom exempelvis juridik eller ekonomi och du har minst tre (3) års erfarenhet av liknande arbete. Du har ingående kunskaper om svensk lagstiftning och föreskrifter inom området AML/CFT, samt relevant EU lagstiftning och rekommendationer. Du är bekväm med att läsa och tolka lagtext och har förmåga att omsätta denna text till interna styrdokument eller motsvarande. Har du erfarenhet av, eller kunskap om valutaväxling eller annan kontantintensiv verksamhet är detta meriterande. Eftersom vi har engelska som koncernspråk, utgår vi från att du behärskar detta i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper i spanska, portugisiska eller tyska anses som ett plus.

Om ansökan

Innan din anställning tar vid, kommer vi utifrån ett säkerhetsperspektiv genomföra en kreditupplysning på dig samt be dig om ett utdrag ur belastningsregistret.

Tjänsten är ett vikariat t.o.m 2025-09-01 med möjlighet till förlängning och med tillträde omgående, eller enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten kan ställas till Sara Forssell, AML/CFT Compliance Officer och centralt funktionsansvarig, via mejl: sara.forssell@changegroup.com

Passa på att söka tjänsten redan nu! Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Sista ansökningsdatum är: 2024-05-01

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

ChangeGroup Sweden

Kontaktperson

Changegroup Sweden AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons