Jobbsafari är en del avschibsted logo

Category Manager till Saab Aeronautics

Category Manager till Saab Aeronautics

Sententia Rekrytering & Konsult · Linköping · Ansök senast 30 apr. (1 dag kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vi söker en affärsdriven Category Manager som gillar att leda och koordinera inköpsaktiviteter och att interagera med stora nätverk av intressenter, kravställare och leverantörer i en global och dynamisk miljö. Passar du in i beskrivningen?

Om tjänsten

Rollen innebäratt leda och koordinera upphandlingsaktiviteter inom kategorin råmaterial och mekanik för samtliga flygande produkter och produktionsbehov inom Saab Group och dess affärsenheter. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att:

  • Definiera, driva och implementera kategoristyrning på affärsområdes- och affärsenhetsnivå.
  • Leda samarbetet och kommunikationen med andra funktioner inom Saab-koncernen såsom produktion, kvalitet och strategiska inköpare, och därigenom leverera effektiva och differentierade lösningar.
  • Arbeta med risk management, förutse och planera för svängningar i marknad, efterfrågan och regelverksändringar för att säkra en global/multinationell försörjningsprocess.
  • Genomföra och leda sourcingaktiviteter och projekt för att leverera kostnadsreduceringar och Key Performance Indicators för kategorin.
  • Driva kravuppfyllnad gentemot globala säkerhetskrav och upphandlingspolicys genom ständig processförbättring.

I den här rollen kommer du arbeta med spännande produkter i en grupp med god sammanhållning och hjälpsamt klimat. Tjänsten erbjuder en stor variation av arbetsuppgifter och en social och omväxlande vardag.Din profil Vi föreställer oss att du för att passa i rollen har flerårig arbetslivserfarenhet inom inköp, som strategisk inköpare eller liknande. Vidare är det fördelaktigt om du tidigare har arbetat inom industri, med råmaterial eller bearbetande tillverkning, gärna i en internationell miljö.

Troligtvis har du en universitets-/eller högskoleexamen inom teknik, ekonomi eller annan relevant inriktning. Har du erfarenhet av arbetsledning är detta meriterande då du kommer ha en ledande roll i det strategiska arbetet inom ditt område.

Du bör ha en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i både svenska och engelska. Behärskar du andra språk såsom tyska, spanska eller franska är detta meriterande.

För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har ett väl utvecklat affärstänk, är analytisk och vill driva ständig förbättring och effektivisering. Att skapa och underhålla relationer faller sig naturligt för dig och du är lyhörd och smidig i din kommunikation med andra. Du är självgående och strukturerar själv ditt arbetssätt och driver dina frågor framåt.

Befattningen kräver svenskt medborgarskap samt att du godkänns i en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Placering: Linköping Omfattning: HeltidAnsökanSkicka in din ansökan via annonsen på www.sententiarekrytering.se, gärna omgående men senast 30 april2024.Rekryteringsprocessen går via Sententia Rekrytering & Konsult. Alla frågor och funderingar hänvisas till rekryteringskonsult Linda Molin på tfn 0702-677332, alt linda.molin@sententia.seVarmt välkommen med din ansökan!

Sententia Rekrytering & Konsult AB är auktoriserad aktör inom rekrytering och bemanning av Kompetensföretagen och branschorganisationen Almega.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter. Läs merhär

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och inkluderande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2023 - läs mera här

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sententia Rekrytering & Konsult

Placering

Linköping

Kontaktperson

Sententia Rekrytering & Konsult AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons