Jobbsafari är en del avschibsted logo

Byggprojektchef

Vaxholms stad · Vaxholm · Ansök senast 15 maj (15 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Arbetsbeskrivning

Har du gedigen erfarenhet inom byggprojektledning av stora byggprojekt? Har du dessutom arbetat inom politiskt styrd verksamhet och haft personalansvar? Då kan detta vara rollen för dig!

Vaxholm stad utvecklas och under de närmsta åren kommer flera stora byggnadsprojekt genomföras i egen regi. Rollen som byggprojektchef är ny och kommer att utvecklas i sampel med överordnad stadsbyggnadschef.

Som byggprojektchef kommer du att ansvara, leda och utveckla byggproduktionen i Vaxholms stad. Du ansvarar för nybyggnation och större underhålls- och renoveringsprojekt av flera kommunala fastigheter. De projekt som just nu är aktuella är kommunens egna byggnationer av skolor, ishall samt särskilt boende för äldre.

I rollen som byggprojektchef ansvarar du för projektportföljen och projektuppföljningen. Du bedriver verksamheten mot uppsatta mål och riktlinjer - där nöjd kund, hållbar utveckling, kvalitet och en säker arbetsmiljö är självklara delar av ditt arbete. Du arbetar med och har det övergripande ansvaret för budgetfrågor, prognosarbete, upphandling, kontraktsskrivning och avtalsuppföljning. Du hanterar många interna och externa kontakter och kommer regelbundet ta fram underlag och genomföra presentationer till politiska beslutsfattare.

Byggprojektchefen ingår som en av fem enhetschefer som rapporterar till stadsbyggnadschefen. Övriga enheter är tekniska enheten, bygglov, plan- och exploatering samt staben. I rollen ingår personalansvar. I dagsläget består ditt team av tre erfarna byggprojektledare.

Hos oss får du en utvecklande och samhällsviktig roll i en trygg och spännande kommun med många projekt på bordet. Vi har en familjär stämning och du kommer att jobba med trevliga kollegor.

Vi ser fram emot din ansökan innan den 15 maj, urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Omfattning: Heltid, tillsvidareanställning

Som tillsvidareanställd i Vaxholms stad kan det bli aktuellt med krigsplacering inom staden.

För information: I denna rekrytering samarbetar Vaxholms stad med Randstad. Vill du visa ditt intresse och/eller har frågor, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Kristina Rostedt, kristina.rostedt@randstad.se, 070-146 41 85.

Ansvarsområden

  • Ansvara, leda och utveckla byggproduktion avseende nybyggnation och större underhålls- och renoveringsprojekt exempelvis skolor, ishall, särskilt boende för äldre
  • Bedriva verksamheten mot uppsatta mål och riktlinjer där nöjd kund, hållbar utveckling, kvalitet och en säker arbetsmiljö ingår
  • Ansvar för projektportföljen och projektuppföljningen
  • Övergripande ansvar för budgetfrågor, prognosarbete, upphandling, kontraktsskrivning och avtalsuppföljning
  • Ta fram underlag samt hålla presentationer för politiska beslutsfattare
  • Personalansvar, tre erfarna byggprojektledare

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial byggteknisk utbildning (minst 2 år)
  • Gedigen erfarenhet inom byggprojektledning av stora byggprojekt
  • Flerårig ledande position inom byggbranschen
  • Vana att ta fram och granska handlingar och kalkyler
  • Erfarenhet av och förståelse för upphandling och LOU
  • Goda kunskaper i att kommunicera muntligt och i skrift på svenska och engelska
  • Mycket god datavana och goda kunskaper i Officepaketet
  • B-körkort

Meriterande om du har kompetens och erfarenhet av:

  • Arbetat inom politiskt styrd verksamhet
  • Personalansvar

Vi söker dig med stor erfarenhet och förmåga att leda människor och grupper, som trivs med att bygga relationer både internt och externt. Du är en framdriftsmotor när det kommer till din egen, kommunens och andras utveckling, och du har en naturlig drivkraft att uppnå resultat och att ta dig framåt. Du har en affärsmässig syn på din roll och drivs av det samtidigt som du är lyhörd för den styrning som följer av politiskt styrd verksamhet. Du kan hantera en hög arbetsbelastning, har ett helhetsperspektiv och arbetar strategiskt.

Vaxholm stads ledarskap tar avstamp i vår värdegrund, samspel, engagemang och respekt. Ledarskapet förväntas öka känslan av sammanhang, stärka kompetensen, motivationen och välbefinnandet hos våra medarbetare, allt med fokus på innevånarnas behov och nytta. Vi söker en ledare som vill, har intresse och kompetens att utveckla andra, mod att förändra, som är tydlig och tar helhetsansvar.

Om företaget

Vaxholms stad

Vaxholms stad är en skärgårdskommun med 12 000 invånare och stora naturområden inom gång- och cykelavstånd. Varje år har Vaxholm nära en miljon besökare. Enligt undersökningar är Vaxholm länets tryggaste kommun. En utvecklad kollektivtrafik med goda buss- och båtförbindelser möjliggör god och naturskön pendling från centrala Stockholm och närliggande orter. Inom kommunens verksamheter är vi idag ca 500 tillsvidareanställda som jobbar med våra invånares, näringsidkares och medarbetares bästa för ögonen utifrån våra värdeord Samspel, Engagemang och Respekt – SER. Som anställd inom stadsbyggnadsförvaltningen påverkar du utvecklingen i en attraktiv skärgårdskommun. Tillsammans ansvarar vi för allt inom stadsbyggnadsområdet, exempelvis att bedriva bibliotek, underhålla gator, bygga nya skolor och att se till att de kommunala utomhusbaden fungerar bra till att planera för nya bostadsområden, ge bygglov till nya bostäder och verka för bättre kollektivtrafik. Här ges du goda möjligheter att utvecklas i din roll samtidigt som du har närhet och stöd av kollegor och chefer.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vaxholms stad

Placering

Vaxholm

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons