Jobbsafari är en del avschibsted logo

Byggnadsinspektör

Randstad · Helsingborg · Ansök senast 29 maj (10 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Arbetsbeskrivning

Är du en kommunikativ lagspelare med stort kundfokus? Då vill vi ha med dig i vårt gäng!

Stadsbyggnadsförvaltningen planerar, bygger och förvaltar Helsingborgs stad. Vi utvecklar och förvaltar våra stadsmiljöer och grönstruktur till platser där människor vill vara. Vi arbetar med strategisk planering, möjliggör för ny bebyggelse och infrastruktur samt utvecklar stadens offentliga rum. Vi ansvarar för drift och underhåll av gator, torg, parker, natur och stränder. Vi är cirka 240 medarbetare. På stadsbyggnadsförvaltningen erbjuder vi dig en miljö med arbetsglädje där vi lär oss av varandra, ger varandra feedback, testar oss fram och vågar misslyckas!

Vi på bygglovsenheten teknik söker nu en ny kollega som i rollen som byggnadsinspektör tillsammans med oss vill skapa värde och vägleda våra kunder genom byggprocessen och i tillsynsärenden.

Idag är vi 9 byggnadsinspektörer på enheten som ingår i avdelningen för stadsplanering som även omfattar bygglovsenheten gestaltning, detaljplan, översiktsplan, lantmäteri samt kart- och mätenheten. Tillsammans med kollegor på förvaltningen arbetar vi kreativt och med glädje för en hållbar stad som vi och helsingborgarna är stolta över. Vi utgår från stadsbyggnadshuset som är centralt beläget precis vid Helsingborg central.

I denna rekrytering samarbetar Helsingborgs stad med Randstad. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Jenny Gillard jenny.gillard@randstad.se eller Ida Nilsson ida.nilsson@randstad.se. Välkommen med din ansökan senast den 28 maj.


Ansvarsområden

Med denna tjänst erbjuder vi dig ett stimulerande och utvecklande uppdrag med stort eget ansvar. Du kommer att arbeta tillsammans med andra byggnadsinspektörer och i ett nära samarbete med bygglovshandläggare och bygglovsarkitekter. Du deltar i hela bygglovsprocessen, men handlägger ärenden inför start- och slutbesked inom byggprocessen. I arbetet ingår att hålla tekniska samråd, åka ut på arbetsplatsbesök, hålla slutsamråd samt ge service i form av råd och upplysningar. I arbetsuppgifterna ingår även tillsyn av ovårdade tomter och byggnadsverk. Rollen är utåtriktad och innebär många kontakter med allmänheten, fastighetsägare, byggare och konsulter. Som byggnadsinspektör har du en viktig roll i Helsingborgs utveckling och är delaktig i att skapa en bra livsmiljö för stadens invånare.

Kvalifikationer

För att lyckas på bästa sätt med ditt uppdrag hos oss ska du vara byggnadsingenjör eller ha en annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Du ska även ha ett par års arbetslivserfarenhet som byggnadsinspektör i en annan kommun då vi ser att nya perspektiv kan berika enhetens fortsatta utveckling. För att trivas hos oss är det viktigt att du är lika intresserad av människor som av teknik och att du har förmåga att samspela och bygga relationer med många olika kontakter, både internt och externt.

Uppdraget passar dig som ställer höga krav på kvalitet och produktivitet i ditt arbete och som sätter fokus på kundernas behov. Du behöver ha goda kommunikativa förmågor i tal och skrift och kan formulera dig väl på svenska samt anpassa din kommunikation efter situation, syfte och mottagare. För att möta förväntningar från kunder och kollegor är det viktigt att du är strukturerad, ser vad som behöver prioriteras, slutför det som påbörjats och håller deadlines.

Det är av stor vikt för uppdraget att du har goda kunskaper i byggteknik, är van att läsa och tolka ritningar samt att du är väl insatt i plan- och bygglagen och Boverkets byggregler. Då vi jobbar med automatiserade processer i vår bygglovshantering krävs förståelse och ett intresse för att nyttja de digitala systemen fullt ut.

Vi ser att olikheter berikar och strävar efter en organisation som kännetecknas av jämställdhet och mångfald i alla avseenden. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet och att du passar in i vårt team. Därför värdesätter vi att du som söker har god självkännedom, är omtänksam och ödmjuk samt samarbetar med glädje. B-körkort är ett krav.

Om företaget

Randstad

På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential.

Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Helsingborg

Kontaktperson

Randstad AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons