Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Data Analyst

Solna - Vattenfall · Solna · Ansök senast 19 maj (17 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 21 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Consumer Sales Nordic ansvarar för marknadsföring och försäljning av elavtal för hushåll och små företag i Norden. Vi är en del av BA Customers & Solutions som också inkluderar E-Mobility och decentraliserade energilösningar som solpaneler. Vår organisation har ett agilt arbetssätt och består av flera tvärfunktionella affärsteam och ett antal specialiserade team som arbetar nära dessa.


Jobbeskrivning

Vill du arbeta med analys med fokus på affär och marknad?

Vattenfall Consumer Sales Nordic söker nu en Business Data Analyst med god analytisk förmåga och ett tydligt affärs- och kundfokus.

Som Business Data Analyst arbetar du med att omvandla komplex data till användbara affärsinsikter. Du är ansvarig för att förmedla insikter och underlag för viktiga affärsmässiga beslut och arbetar nära våra försäljnings- och marknadsexperter samt andra analytiker i Stockholm och Helsingfors.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

  • Driva data- och analysarbete i tvärfunktionella team
  • Identifiera affärsinsikter och trender genom analys
  • Utveckla nya målgrupper och segment för våra marknadsföringskampanjer
  • Anskaffa, bearbeta och organisera data för analys och modellering
  • Skapa visualiseringar och rapporter för affärsmässiga nyckeltal och uppföljningar
  • Identifiera nya möjligheter för kontinuerlig förbättring och utveckling av våra data- och analysprocesser

Vi erbjuder dig en spännande och varierad tjänst där dina analyser kommer ha en direkt påverkan på hur Vattenfall kommunicerar med våra kunder och marknadsför våra produkter och tjänster.


Kravspecifikation

Vi söker dig som har…

  • Relevant universitetsutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom statistik, matematik, datavetenskap eller teknik
  • Erfarenhet av att arbeta med data och analys inom försäljning och marknad
  • Erfarenhet av att arbeta med stora datamängder
  • Kunskap inom statistik och modellering
  • Kunskap inom SQL, Python eller R
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt

Det är meriterande om du också har…

  • Erfarenhet av att arbeta med datavisualisering och rapporteringsverktyg såsom Power BI
  • Erfarenhet av att arbeta med molnbaserade analysplattformar, såsom Databricks
  • Intresse för el- och energimarknaden samt erfarenhet från elbranschen eller andra branscher med målgruppen privatkunder eller småföretag

Vi söker dig som är nyfiken och kreativ och har en förmåga att hitta innovativa lösningar på komplexa problemställningar. Du har en passion för ständiga förbättringar, med kunden i fokus, och trivs med att ta egna initiativ och driva förändring. Genom ett agilt förhållningssätt lär du dig genom att experimentera när du stöter på nya problem och frågeställningar. Du är en god kommunikatör med en förmåga att beskriva och argumentera för idéer och lösningsförslag på ett enkelt och prestigelöst sätt. Du är även lyhörd och nyfiken på andras idéer och strävar alltid efter att hitta den bästa lösningen.


Ytterligare information

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här.

Placeringsort: Solna

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Henrik Dahlgren, 072-570 87 35. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Jennifer Wikström, 070-209 63 35.

Fackliga representanter är Rolf Olsson (Akademikerna), Cecilia Bodin (Ledarna), Mikael Mukka (SEKO) och Simon Salomonsson (Unionen). Du når samtliga via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast 19 maj 2024. Urval och intervjuer sker fortlöpande, så vänta inte med att skicka in din ansökan till sista ansökningsdag. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Solna - Vattenfall

Placering

Solna

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons