Jobbsafari är en del avschibsted logo

Business Controller

Alleima Tube AB · Sandviken · Ansök senast 5 maj (6 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Alleima är en global tillverkare av höglegerat stål med en världsledande metallurgi och FoU-verksamhet. Till Primary Products inom Tube divisionen söker vi nu en Business Controller som vill vara med och stötta affären på den spännande resa som vi befinner oss på.


Din roll


I rollen som Business Controller på Primary Products är du en viktig pusselbit i vår organisation och du kommer ges stora möjligheter till att utveckla dig själv, såväl som rollen inom företaget. Du kommer att ingå i ett Controller Team med ett nära samarbete med redovisningsfunktionen och chefer i organisationen.


I uppdraget ingår bland annat att:

  • Aktivt arbeta med finansiella processer för produktionsenheterna vilket innefattar bokslut, prognoser, uppföljning, produktkalkylering, planering och ekonomisk målstyrning.
  • Stötta operativa och strategiska beslut genom löpande analyser och uppföljningar där du föreslår åtgärder baserade på resultatet av ditt arbete.
  • Agera på avvikelser och kommunicera dessa till relevanta parter.
  • På ett tydligt och visuellt sätt presentera siffror och omvandla ekonomisk data till värdefull information för vår affär.


Då vi nu är inne i en spännande fas att byta vårt ekonomisystem till M3 så är liknande erfarenhet meriterande. Placeringsort för tjänsten är i Sandviken.


Din Profil


Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi samt tidigare erfarenhet av en liknande roll. Vi ser att du har ett genuint intresse och förståelse för finansiella processer, rapportering, produktkalkylering, investeringar och affärer. Har du erfarenhet av att arbeta i en tillverkande industri anses det meriterande. Din datorvana är mycket god och du är en trygg användare av Office-paketet, och i synnerhet Excel. Då vi finns lokalt på plats i Sandviken men arbetar i en global koncern hanterar du svenska såväl som engelska obehindrat, både i tal och i skrift.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av din nyfikenhet och vilja att lära dig nya saker samt sprida din kunskap vidare i organisationen. Du har ett starkt analytiskt sinne, uppmärksam på detaljer samtidigt som du är orädd för att ifrågasätta fakta. Att arbeta med ständiga förbättringar är en naturlig del av din karaktär och du trivs med att anta utmaningar, identifiera små som stora lösningar och löpande utveckla din roll och din personliga kompetens inom området.


Vad du kan förvänta dig av oss


På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.


Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.


Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tankesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: Mer effektiva, lönsamma och hållbara


Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.


Övrig information


För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Peter Johansson, rekryterande chef, +46 70-616 39 11


För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:

Per Hammas, ansvarig rekryterare, +46 79-098 49 50


Fackliga kontaktpersoner:

Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81

Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43

Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48


Välkommen med din ansökan senast 2024-05-05


På Alleima är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.


Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.


Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Alleima Tube AB

Placering

Sandviken

Kontaktperson

Alleima Tube AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons