Jobbsafari är en del avschibsted logo

Biträdande rektor till Stiftelsen BMSL förskola

Biträdande rektor till Stiftelsen BMSL förskola

Bmsl, Stift · Lund · Ansök senast 12 maj (10 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Biträdande rektor förskola i din ansökan

Är du en engagerad ledare som har erfarenhet av att arbeta mångkulturellt och vill bidra till barnens utveckling genom montessoripedagogiken? Har du en förmåga att skapa ordning och struktur? Då kan denna position vara nästa spännande steg för dig!

BMSL är en flerspråkig förskola och grundskola med undervisning enligt svensk läroplan. Från ett års ålder till nionde klass passerar våra elever genom samma port här i centrala Lund. Det ger trygghet och kontinuitet för både elever, lärare och föräldrar. Kanske är det en förklaring till att många elever ser skolan som sitt andra hem. Just trivsel och gemenskap är viktigt för oss. Vi vill vara skolan eleverna längtar till. En plats för upptäckare, forskare och självständiga nytänkare. Under flera år har vår enkla filosofi bidragit till att vi uppnått några av Sveriges bästa kunskapsresultat och har även elever som vågar vara sig själva.

Idag finns 44 barn i förskolan och 400 elever i grundskolan F-9. Pedagoger och barn/elever kommer från olika länder och skiftande kulturer. BMSL är en mycket stimulerande och dynamisk arbetsplats. I vår verksamhet möter barnen engelska, franska och svenska från det att de börjar i förskolan tills att de lämnar grundskolan.

Arbetsuppgifter

I rollen som biträdande rektor får du möjlighet att bidra till att forma en lärorik, trygg och utvecklande förskola. Genom effektiv resursplanering och ett stödjande samt närvarande ledarskap lägger du grunden för en stabil verksamhet. I din roll som biträdande rektor planerar och organiserar du arbetslaget samt schemalägger för att säkerställa att rätt medarbetare är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Du har ett delegerat ansvar för verksamhetens arbetsmiljö-, ekonomi- och budgetarbete. Du kommer att vara närmsta chef för 10 medarbetare och leder medarbetar- och lönesamtal samt deltar i rekryterings- och rehabiliteringsprocesser. Inom det löpande administrativa arbetet använder du olika digitala verktyg och system. Du stödjer också rektor genom att planera, utveckla och följa upp verksamheten på förskolan. Du kommer vara en del av skolledningen där vi tillsammans verkar för att alla barn och elever trivs och utvecklas på vår skola. En del av din tjänst kommer även att vara i barngrupp.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av skolledning, gärna som rektor eller biträdande rektor. Du är väl förtrogen med aktuella styrdokument och har en god organisatorisk förmåga. Du kan driva skolutveckling och implementera viktiga strategier och processer i din verksamhet. Du arbetar strukturerat och målinriktat med en god förmåga att leda andra och skapa goda relationer. Vi ser gärna att du har en god förmåga att kommunicera på både engelska och svenska, både i tal och skrift.

Vidare har du en pedagogisk grundutbildning och gärna Montessori- och/eller rektorsutbildning, meriterande men ej ett krav. Vid anställning vill att du skaffar dig en grundläggande förståelse för montessoripedagogiken om du inte redan har det.

Dina personliga egenskaper

För detta uppdrag önskar vi någon med ett stort driv samt en förmåga att vilja leda och utveckla verksamheten framåt. Du är lösningsorienterad, flexibel och ser möjligheter i ditt arbete. Ditt engagemang är smittsamt och inspirerar dina medarbetare att sträva mot gemensamma mål. Som ledare är det avgörande att du är en god kommunikatör, kan skapa trivsel, trygghet och goda relationer omkring dig. Du är skicklig på att förmedla en känsla av gemenskap och samhörighet inom teamet.

Vi erbjuder

Om du inte redan genomfört rektorsutbildningen kommer du att få påbörja den inom två år efter tillträdet.

Vi erbjuder en social och varm arbetsplats med mycket engagerade medarbetare. Processer och beslutsvägar är ofta korta och du har stora möjligheter att skapa positiv verksamhetsutveckling.

Du arbetar nära personalen i såväl pedagogiska som organisatoriska frågor och det innebär att stötta och motivera dem i det dagliga arbetet.


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Bmsl, Stift

Placering

Lund

Kontaktperson

Stift Bmsl

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Biträdande rektor förskola i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons