Jobbsafari är en del avschibsted logo

Bibliotekarie vikariat

Kulturhuset Stadsteatern AB · Stockholm · Ansök senast 5 maj (2 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Bibliotekarie vikariat till Kulturbiblioteket 1, 5 tjänster

Kulturhuset Stadsteatern har fyra profilbibliotek för alla åldrar med stor tillgänglighet för besökarna. Biblioteken erbjuder skönlitteratur, grafisk litteratur (serier), barn- och ungdomsböcker och konstlitteratur samt musik och film.

Kulturbiblioteket, vårt bibliotek för vuxna, fokuserar på förmedling av de olika konstarterna. Till vår avdelning för film och musik, som även innefattar danslitteratur, söker vi nu två vikarierande bibliotekarier, på halvtid respektive heltid, med huvudsaklig inriktning mot musik. Vi letar efter dig som är nyfiken, kunnig och inspirerande och som tillsammans med oss vill fortsätta arbetet med att nå nya målgrupper, utveckla vår profil och sätta användaren i fokus. För att vara rätt person så behöver du både ha en gedigen kunskap om musik och film samt en stark vilja att förmedla den till våra besökare.

Om jobbet

Din uppgift som bibliotekarie på Kulturbiblioteket är att levandegöra våra profilämnen. Du och dina kollegor ansvarar för att det finns ett samtida, oväntat och angeläget utbud av medier i hyllorna. Ni skapar också möten och förmedlar beståndet genom visningar, temaskyltning och samtal. Tillsammans utvecklar ni arbetsmetoder, och ni ansvarar alla för att bemanna biblioteket och hålla beståndet aktuellt och i ordning. Schemalagd tjänstgöring, inklusive kvällar och helger, ingår.

Om dig

Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller likvärdig utbildning ett krav och vi vill att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på bibliotek. För tjänsten krävs också mycket god kunskap om musik.

Erfarenhet och kunskaper i katalogisering är meriterande, liksom flerspråkighet och kunskap om Kulturbibliotekets övriga profilämnen.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-06

Tillträde 2024-09-02 eller enl. ök. Vikariatet sträcker sig till och med 2024-12-31 med möjlighet till eventuell förlängning.

 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kulturhuset Stadsteatern AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Kulturhuset Stadsteatern AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons