Jobbsafari är en del avschibsted logo

Beräkningsingenjör inom kärnkraft

AFRY AB · Stockholm · Ansök senast 30 apr. (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.

Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

Jobbeskrivning

Vi har stor efterfrågan på uppdrag inom strukturmekanik och avser att utveckla vår verksamhet mot kärnkraftsindustrin. Vi söker därför en beräkningsingenjör inom strukturmekanik till vår beräkningsavdelning i Stockholm.

Rollen omfattar i första hand egna tekniska leveranser i uppdrag. Hos AFRYs kunder inom kärnkraftsindustrin pågår många spännande projekt, som bland annat omfattar effekthöjning och livstidsförlängning av befintliga anläggningar. Arbetsuppgifterna omfattar framför allt röranalyser i PIPESTRESS och hållfasthetsutredningar av olika slag och komplexitet. Handledning av kollegor med mindre erfarenhet samt kvalitetssäkring/granskning i andra uppdrag är också en naturlig del av arbetet.

Utveckling av ny kärnkraft ligger i sin linda och vår förväntning är att resursbehoven i branschen som helhet ökar kommande år. AFRY har ett konkurrenskraftigt erbjudande och är väl positionerade för att bidra till framtidens kärnkraftsbransch. Men för att kunna gör det behöver vi anställa fler duktiga medarbetare.

Kravspecifikation

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom teknisk fysik, maskinteknik eller liknande och har erfarenhet av strukturanalys från kärnkrafts och/eller process-industrin. Generell utmattningsanalys, rör- och tryckkärlsanalys samt utvärdering mot inom branschen aktuella standarder tillhör ditt kompetensområde. Du behärskar också kommersiella programvaror, som ANSYS och PIPESTRESS eller motsvarande, inom generell FE-analys och röranalys.

Som person är du analytisk, har du god förståelse för nödvändig kvalitet i dina leveranser och strävar alltid efter att göra ett så bra arbete som möjligt. Du är också en god kommunikatör och har en förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplexa tekniska problem. Ditt engagemang framträder tydligt i ditt arbete och du värdesätter ett tätt samarbete med dina kollegor. Slutligen är du resultatinriktad och har tålamodet att långsiktigt och metodiskt arbeta mot uppsatta mål.

Erfarenhet från kärnkraftsindustrin är inget formellt krav men mycket meriterande. Erfarenhet av röranalys, samt att kunna tala och skriva på både svenska och engelska är dock en förutsättning för att lyckas i rollen.

För denna tjänst behöver du vara resbar och arbeta på annan ort ca 2-3 dagar i veckan.

Ytterligare information

Hos oss finns omfattande kunskap och erfarenhet inom både strukturmekanik och strömningsmekanik. Vill du bli en del av Sveriges bästa beräkningsgäng - då har du hittat rätt!

Urval sker kontinuerligt, sänd gärna in din ansökan redan idag! Skicka med CV, studiemeritförteckning samt personligt brev.

Kontaktuppgifter för frågor:

Emil Olofsson

+46 10 505 45 34

emil.olofsson@afry.com

Vi ser fram emot din ansökan, senast 30/4!


På AFRY driver vi förändring i allt vi gör. Vi anser att förändring sker när modiga idéer möts, när vi samarbetar, skapar innovation och omfamnar kreativa lösningar, det är så vi skapar framtiden. Vi söker konstant kvalificerade kandidater som vill ansluta sig till våra inkluderande team runt om i världen. Bli en del av oss och påskynda den gröna omställningen

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

AFRY AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

AFRY AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons