Jobbsafari är en del avschibsted logo

Automationsingenjör på Befesa Circular Alloys

Automationsingenjör på Befesa Circular Alloys

SCANDUST AB · Landskrona · Ansök senast 3 maj (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Automationsingenjör i din ansökan

Automationsingenjör Befesa Circular Alloys Landskrona, en möjlighet att bidra i den cirkulära ekonomin!

Om oss

Befesa Circular Alloys Sverige AB är ett återvinningsföretag som specialiserat sig på att återvinna metaller ur rökgasstoft som levereras från Nordiska stålverk. Den återvunna metallen går sedan tillbaka till stålverken och ingår i tillverkningen av nytt rostfritt stål. På så sätt minskar vi belastningen på miljön. Processens energiöverskott används bland annat i Landskrona stads fjärrvärmesystem. Sedan anläggningens start 1983 har drygt 650 000 ton rostfritt stål återförts till stålverken.

Vi söker en Automationsingenjör!

Vill du arbeta i en stimulerande och omväxlande miljö som spänner över ett brett område inom ett spännande bolag? Här erbjuds du stor frihet att vara med och utforma din roll och kommer tillsammans med dina kollegor få arbeta i en där kreativitet och förbättringsarbete uppmuntras.

Om tjänsten

Som Automationsingenjör hos oss arbetar du med att:

Analysera befintliga produktionsprocesser och utveckla rekommendationer för förändringar i arbetsmetoder som kan minimera risker och kostnader

Felsökning samt avhjälpande av förekommande fel i anläggningen med fokus på reglerteknik, PLC och SCADA

Projektleda utvecklingsarbete inom reglerteknik, PLC och SCADA

Ansvara för att vidareutveckla dokumentationssystemet inom reglerteknik, PLC och SCADA systemet

Utbilda Befesas elektriker i främst PLC felsökning

Programmera och felsöka både i program och på fält

Vi använder oss av olika PLC system som: Allen Bradley, Schneider, Mitsubishi.

Du kommer att vara placerad i Landskrona och rapportera till vår Maintenance Manager.

Profil

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper men vill att du är strukturerad, driven, nyfiken, proaktiv, målorienterad och jordnära. Att du är stark inom problemlösning, att du kan leverera analyser av hög kvalitet och att du har ett stort intresse för produktionsprocesserna.

Vi hoppas att du motiveras av att arbeta som problemlösare och levererar effektiva lösningar av hög kvalitet.

Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och frågar om hjälp när det behövs. Du är noggrann och har förmågan att arbeta strukturerat för att driva ditt arbete framåt. Samtidigt ser du ett värde i att samarbeta med andra för att nå gemensamma mål.

Du har tidigare erfarenhet av tillverkningsmiljö och kan se sambanden mellan utrustning, människan och materialet.

Vår industri är automatiserad och innefattar många komplexa processer, vilket innebär stora möjligheter för dig att utvecklas.

Krav för tjänsten

Vi ser att du har en teknisk utbildning, inriktning el med behörighet och gärna kombinerat med praktisk erfarenhet som elektriker. För att lyckas i arbetet bör du ha kunskaper inom el-schemaläsning, PLC-system, pneumatik och el-mekanisk utrustning.

På Befesa är vår vision att bidra till ett hållbart samhälle genom att återföra värdefulla resurser till kretsloppet. Med hjälp av ledande teknologi utvinner vi cirkulära metaller ur restprodukter från europeisk stålindustri. Vid vår anläggning i Landskrona är vi 84 medarbetare.

På Befesa står säkerhet högst upp på agendan och vi har nolltolerans mot alkohol och droger. Innan anställning erbjuds måste slutkandidaten genomgå en obligatorisk hälsoundersökning där alkohol och drogtest ingår.

Vi strävar efter att medarbetarna ska representera mångfalden som finns i samhället och välkomnar därför alla sökande.

Befesa är en ledande internationell leverantör av miljöreglerande till stål- och aluminiumindustrin med anläggningar i Tyskland, Spanien, Sverige, Frankrike samt i USA, Kina, Sydkorea och Turkiet. Att bidra till en mer hållbar värld är kärnan i Befesas verksamhet. Befesa, med huvudkontor i Tyskland och Spanien, som i dag sysselsätter mer än 1 800 personer, anses vara ett av de ledande företagen inom det växande ESG/hållbarhetstemat.

Mer information finns på företagets hemsida: www.befesa.com

Välkommen att kontakta vår Maintenance Manager Martin Jakobsen martin.jakobsen@befesa.com eller HR, Andreas Hjalmarsson andreas.hjalmarsson@befesa.com


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANDUST AB

Placering

Landskrona

Kontaktperson

Befesa Circular Alloys Sweden AB

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Automationsingenjör i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons