Jobbsafari är en del avschibsted logo

Automation Design Engineer

Swisslog Technology Center Sweden AB · Boxholm · Ansök senast 31 maj (31 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Swisslog är ett globalt företag med schweiziska rötter och ett av världens ledande logistikautomationsföretag. Vi har vårt huvudkontor i Buchs, Schweiz och står för innovation, kvalitet, branschledande programvaru- och robotteknik som utvecklats internt. Till kundkretsen hör några av världens största och mest spännande varumärken. Vårt gemensamma mål är att revolutionera intralogistiken på ett smart sätt och med nya angreppssätt. Med flexibla robotbaserade och datastödda automationslösningar effektiviserar vi försörjningskedjan och driver på industrin.

 

Nu förstärker vi vårt team i Boxholm inom Product Consulting och Support med en System Designer/Designingenjör. Vi söker dig med ett genuint tekniskt intresse som vill jobba med layout och kalkylering vid försäljningen av våra automatiserade lagerlösningar. Du kommer att bli en viktig del i vårt team för att optimera våra försäljningsprojekt.

 

Arbetsuppgifter

  • Stödja och hjälpa till med försäljningsprojekt tillsammans med säljorganisationen.
  • Granska, bekräfta och föreslå tekniska lösningar, beräkningar och layouter genom att ta hänsyn till kundens önskemål, tekniska förutsättningar och projektets genomförande. Du är den som visualiserar hur pusslet ska se ut för att sedan lägga varje bit på rätt plats.
  • Kommunicera med interna resurser som ingenjörsavdelningar, inköp samt underleverantörer för att hitta den bästa tekniska lösningen i ett projekt för att ge en priseffektiv lösning med pålitlig teknik.
  • Designa, granska och verifiera CAD-baserade layouter baserat på krav från kunden där du hittar den bästa tekniska lösningen.
  • Skapa offertdokument och kalkyler för projektkostnader med hjälp av våra säljverktyg.

 

Övrigt om tjänsten

  • Din arbetsplats kommer vara på Swisslog Technology Center Sweden AB i Boxholm.
  • Tjänsten innebär resor både inom Sverige och utomlands. Ca 2-3 resor utanför Sverige per år.
  • Arbetstider är måndag-fredag kl 08.00-17.00 med flextid. Annan förläggning av arbetstiden kan diskuteras.
  • Möjlighet finns att arbeta på distans två dagar per vecka.
  • 6 veckors semester.
  • Företaget erbjuder friskvårdsersättning och möjlighet till träning i gym.

 

Vem vi söker

  • Du har en eftergymnasial utbildning inom högskola eller Yrkeshögskola inom automation, maskinteknik eller motsvarande.
  • God systemvana, gärna med erfarenhet av att ha arbetat med ritningar i AutoCad och gjort kalkyler i Excel.
  • Meriterande med erfarenhet av intralogistiska system.
  • God språklig förmåga i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
  • B-körkort.

 

Personlig profil

Den vi söker är en genuint teknikintresserad lagspelare med mycket god samarbetsförmåga som stimuleras av att få jobba tillsammans med andra människor mot gemensamma mål. Du är en god lyssnare med kommunikativa färdigheter såväl muntligt som skriftligt. Vidare ser vi att du är pedagogisk och kan förmedla information tydligt och enkelt. Du har viljan att hela tiden lära nytt och har förmågan att dra lärdom av erfarenheter och feedback från din omgivning. En viktig egenskap är också förmågan att ständigt vara öppen för förändringar och förbättringar. 

 

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder ett stimulerande arbete i ett globalt växande företag. Swisslog i Boxholm präglas av en familjär företagskultur där alla medarbetare uppvisar ett stort engagemang och där vi hjälps åt för att nå våra mål.

Det här är en arbetsplats där du kan göra skillnad och där du ges goda möjligheter att utvecklas både yrkesmässigt och som människa. 

 

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Swisslog med OnePartnerGroup. Vid frågor eller mer information vänligen kontakta ansvarig rekryterare Mikael Wetter på tel 070 514 85 70 eller e-post mikael.wetter@onepartnergroup.se 

Sista ansökningsdag är 31 maj 2024, men urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag! Då vi inte tar emot ansökan via e-post hänvisar vi dig till att söka via annonsen.
 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Swisslog Technology Center Sweden AB

Placering

Boxholm

Kontaktperson

OnePartnerGroup Östergötland AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons