Jobbsafari är en del avschibsted logo

Arbetsterapeut till Akutrehab Falun

Region Dalarna · Falun · Ansök senast 2 maj (2 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:339 i din ansökan

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Hej Arbetsterapeut!

Vi söker dig som vill bli vår nästa kollega!

Just nu behöver vi förstärka inom handrehabiliteirng mot ortoped, reuma, brännskador samt allmän medicinsk slutenvård. Du kommer att jobba i team med kompetenta och erfarna kollegor som samarbetar med verksamheter, fysioterapeuter, sjuksköterskor och kirurger som gillar att ligga i framkant där forskning och utveckling finns på agendan.

Vårt team förändras/utvecklas med nya uppdrag och utmaningar, bebismagar och vidareutbildningar så just nu söker vi tre nya kollegor som är intresserad av att jobba med oss på Akutrehab i Falun.

Hos oss kan vi erbjuda stora möjligheter att utvecklas inom många olika specialistområden med erfarna och härliga kollegor som gillar att jobba och ha trevligt tillsammans. Vi gillar gofika och värnar lika varmt om utveckling, vårt goda arbetsklimat liksom vår festkommitté.

På Akutrehab i Falun möter vi patienter med behov av arbetsterapeutiska insatser för både små och stora människor på.

  • I stort sett samtliga slutenvårdavdelningar på Falu lasarett som tex Medicin, Ortoped, Kirurgi, Kardiologi, Infektion, Kvinnokliniken, IVA m fl.
  • Barn- och ungdomsmedicin i både sluten- och öppenvård
  • Öppenvårdsmottagning för ortopedi och reumatologi
  • Öppenvårdsmottagning i specialiserad vård för bland annat MS. Parkinson och Motorneuronsjukdomar som ALS mfl.
  • Inom Palliativ öppenvård i Falun, Leksand och Rättvik
  • Efter brännskada eller plastikoperation i både sluten- och öppenvård.

Arbetsterapi och kuratorsenheten är en del av Region Dalarnas specialiserade hälso- och sjukvård. Vi servar all somatisk vård i länet och har verksamhet på tre orter: Falun, Ludvika och Mora. Hos oss kan du få jobba med vitt skilda diagnoser och vi kan erbjuda kompetensutveckling inom ett brett område. På enheten jobbar ca 80 arbetsterapeuter, rehabiliteringsassistenter och kuratorer. I en kreativ och utvecklande miljö med många erfarna kollegor kan vi erbjuda dig tillsvidareanställning i ett av Sveriges mest besökta län - Rikt på aktiviteter. kultur, traditioner och skön natur såväl sommar som vinter.

Arbetsterapeut till Akutrehab Falun

Arbetsuppgifter

Inom handrehabilitering på ortopedmott ansvarar vi för den akuta rehabiliteringen vid handskador. I specialiserad vård arbetar vi med rådgivning, behandling, uppföljning efter operation till ortostillverkning, utbildning, nätverkande och samverkan med andra vårdnivåer. Vi arbetar tätt med klinikens sjuksköterskor, läkare och fysioterapeuter. Vi har duktiga och drivna handkirurger som ständigt utmanar oss i teamet till utveckling och att bidra i forskningsstudier.

På reumatologmott träffar vi patienter i olika skeden av sjukdom, i handträning, rådgivning om vardagsbalans, hjälpmedel, ortosutprovning, uppföljning. Vi jobbar nära sjuksköterskor, fysioterapeuter och läkare. Reumatologen är en klinik som strävar efter att ligga i framkant.

På brännskademott träffar vi patienter både i sluten- och öppenvård för bedömning/behandling av brännskador eller efter medicinsk indikerad plastikoperation. Vårt uppdrag är bland annat ödembehandling, mobilisering och aktivitetsperspektiv på händer, ärrmobilisering, kompressionsbehandling på hela kroppen. Här arbetar du med och är en del av ett team drivna arbetsterapeuter, sjuksköterskor, fysioterapeuter och läkare som ständigt strävar efter god kvalitet.

I akut slutenvård bidrar du som arbetsterapeut till trygg hemgång för patienter på alla våra kliniker. Våra huvudsakliga arbetsuppgifter är bedömning av aktivitetsförmåga, funktion- och kognitiv förmåga efter tex stroke och hjärtstopp, bedömning av hjälpmedelsbehov samt förskrivning av hjälpmedel. Samordning och överrapportering till andra vårdgivare ingår också.


Övrig information

Kvalifikationer

Krav

  • legitimerad arbetsterapeut
  • erfarenhet eller intresse av att arbeta något av våra specialistområden


Meriterande erfarenhet

  • arbete inom några av våra målgrupper
  • handskaderehabilitering
  • B-körkort

Genom ditt professionella förhållningssätt och din kommunikativa förmåga skapar du goda relationer med såväl kollegor som patienter och närstående, samt bidrar till ett positivt arbetsklimat. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Kontakta oss gärna för ett studiebesök eller för att höra mer om vår verksamhet.

Ansökan

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Region Dalarna - Jobba med oss


Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.


Denna tjänst kräver att du har giltig legitimation för det aktuella yrket. Din yrkeslegitimation kommer att kontrolleras mot Socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) innan eventuellt erbjudande om anställning. Läs mer här: Registret över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal (HOSP) - Socialstyrelsen.

Fackliga kontaktuppgifter

Fackförbund - Region Dalarna

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Dalarna

Placering

Falun

Kontaktperson

REGION DALARNA

Vid ansökan:Ange referens HoS:2024:339 i din ansökan

Dela jobbannonsen

Anmäl annons