Verksamhetschef, Medicinkliniken, Närsjukvården östra Östergötland

Region Östergötland

Publicerad
2017-12-15
Annons-ID
7493477
Ort
Norrköping
Antal platser
1
Yrke
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Sista ansökningsdag
2018-01-22
Närsjukvården ska möta behov hos befolkningen, som förekommer ofta eller ställer särskilda krav på geografisk närhet till specialiserad vård. Särskilt betydelsefull är närsjukvården för patienter med livslånga sjukdomstillstånd eller funktionsnedsättningar. Närsjukvårdens uppdrag handlar om att skapa trygghet för befolkningen.

Medicinkliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping är en specialistklinik som utreder och behandlar blodsjukdomar, diabetes, endokrina sjukdomar, njursjukdomar, mag-tarmsjukdomar, neurologiska sjukdomar, stroke och lungsjukdomar. Kliniken bedriver god och effektiv vård i samverkan med vårdgrannar. Delaktiga patienter, respekt för den enskildes integritet och hög patientsäkerhet är viktiga ingredienser i verksamheten.

Kliniken har två vårdavdelningar, flera specialistmottagningar samt en enhet för dialys. 

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu dig som vill bli en av två verksamhetschefer för medicinkliniken där du tillsammans med din kollega ingår i ett parledarskap. Ni har tillsammans ett samlat medicinskt- och administrativt ledningsansvar för klinikens verksamhet. Kliniken har en mycket viktig roll för medborgarna och för hälso- och sjukvården i östra länsdelen. Nya arbetssätt tas kontinuerligt fram och du kommer att ha en viktig roll för att driva på och motivera utveckling. Sjukhuset står inför ett utökat utbildningsuppdrag gentemot läkarutbildningen i Linköping och akademisk struktur är en viktig del i det kommande uppdraget. Du ska utifrån klinikens uppdrag tillsammans med medarbetarna vidareutveckla verksamheten mot de uppsatta målen och entusiasmera till fortsatt gott arbete och ständig förbättring.

För medicinkliniken är du klinikens representant såväl externt som internt. Du är direkt underställd närsjukvårdsdirektören och medverkar i ledningsgruppen för Närsjukvården i östra Östergötland. Ditt ansvar sträcker sig även utanför klinikens gränser och du förväntas ha ett helhetsperspektiv och bidra till att hälso- och sjukvårdens resurser används på bästa sätt.

Som verksamhetschef för medicinkliniken är du ansvarig för klinikens resultat i medborgar-, process- och medarbetarperspektiven. Du är också ansvarig för medicinklinikens ekonomiska resultat och ska bedriva verksamheten inom ramen för fastställd budget samt kontinuerligt följa upp och värdera uppsatta ekonomiska mål. Du bör ha ett stort intresse för vårdens processer utifrån patientens perspektiv.

Uppdraget delas mellan två personer där du är den chef som har läkarkompetens.

Utbildning och erfarenhet


• Din yrkesbakgrund är läkare
• Erfarenheter av ledar-/chefskap och utvecklingsarbete är meriterande
• Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. 

Personliga egenskaper
Vi söker efter dig som är en visionär, drivande, modig och tydlig chef, men samtidigt är en ödmjuk och prestigelös person med fokus på värde/nytta för patient. Du ser till dina medarbetares bästa och har förmågan att skapa delaktighet och engagemang. Som ledare är du också positiv, lyhörd och närvarande. Din samarbetsförmåga är mycket god samtidigt som du är målinriktad och kan stå för dina beslut.

För att lyckas med detta viktiga uppdrag behöver du vara flexibel i ditt arbetssätt. Du måste också vara strukturerad, utvecklingsinriktad och ha en helhetssyn. Att kommunicera entusiasmerande, tydligt och ärligt är också värdefulla egenskaper i rollen som verksamhetschef.

Anställning och information
Detta är ett tidsbegränsat chefsuppdrag på fyra år. Du kommer att ha din tillsvidareanställning i din grundprofession. 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Produktionsenhetschef Monica Hagman, 070-527 81 01. 
Tillförordnad HR-chef Marina Öhrberg, 070- 533 22 89.

Fackliga företrädare:
Läkarförbundet, Bengt Ekermo, 010-103 32 72.
SACO, Albert de Haan, 010-103 70 48.
Vårdförbundet, Maria Ljung, 010-104 79 57.
Vision, Lisbet Kuljunlahti, 010-104 35 46.
Kommunal, Anngelica Lindwall, tel. 010-104 31 03.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 22 januari 2018. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Om du behöver teknisk support kontakta MTIT-akuten på 010-103 30 00 under kontorstid.

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag, som Region Östergötland inte har avtal med, samt försäljare av ytterligare platsannonser. Region Östergötland

Körkort

Varaktighet, arbetstid

Tillsvidare
Heltid
Heltid/ Ej specificerat

Lön

Enligt överrenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-01-22
Ansökan via web

Kontaktpersoner

Arbetsgivare

Region Östergötland

Postadress

Region Östergötland
Gamla Övägen 25
60379 Norrköping

Besöksadress

Gamla Övägen 25,

Telefon och hemsida

Hemsida

Källa

Arbetsförmedlingen