Jobbsafari är en del avschibsted logo

Anläggningsutvecklingsingenjör till Forsmarks Kraftgrupp

Anläggningsutvecklingsingenjör till Forsmarks Kraftgrupp

Forsmark · Östhammar · Ansök senast 12 maj (11 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Företagsbeskrivning


Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Läs gärna mer om Forsmark på vår https://karnkraft.vattenfall.se/forsmark



Jobbeskrivning


Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning och samtidigt lära dig mer och utvecklas inom energibranschen?

Nu söker vi en ny medarbetare till gruppen Anläggningsstrategi på Forsmarks Kraftgrupp.


Om jobbet

Gruppen består av nio medarbetare som bland annat ansvarar för utveckling och implementering av Tillgångsförvaltning (Asset management ISO 55000) på Forsmark. Här hjälper vi till att utveckla våra förmågor inom bland annat strategier för anläggningarnas långsiktiga utveckling, verksamhetsrisker, aggregerade analyser av Forsmarks systemhälsa och investeringsoptimering, ur ett holistiskt perspektiv.

Vi har även processansvar för det arbete som identifierar tekniska behov (bland annat risker) i kärnkraftverket samt omsätter och aggregerar behoven till en optimal projektportfölj av förnyelseåtgärder. Gruppen samordnar även teknikavdelningens arbete inom området ER (Equipment Reliability), med underhålls- och produktionsavdelningarna, där även åldringshantering ingår.

Som Anläggningsutvecklingsingenjör med inriktning mot verksamhetsutveckling kommer du att arbeta med både förvaltning och utveckling av beredningsprocessen. Du kommer leda den löpande hanteringen av ärenden i beredningsprocessen och säkra kvalitet och jämförbarhet i underlag. Som del i Forsmarks utveckling av Tillgångsförvaltning, kommer du utveckla kopplingar mellan olika delsteg i beredningsprocessen i syfte att utifrån ett livscykelperspektiv hitta rätt förnyelseåtgärder.

Arbetet inom området ER innebär bland annat kritikalitetsklassningar, uppföljning av anläggningsdata och utveckling av systemhälsoarbetet.

Vi samarbetar dagligen med stora delar av Forsmark där vi tillsammans skapar de tvärfunktionella team som krävs för att genomföra vårt uppdrag. Även samarbete med Ringhals och Vattenfall centralt pågår löpande varpå det ger dig som medarbetare hos oss en inblick inte bara i Forsmark utan flera delar av Vattenfallkoncernen.

Dina arbetsuppgifter

  • Utveckla och förvalta Forsmarks beredningsprocess för att säkra kvalitet och jämförbarhet mellan olika ärenden, tex genom att genomföra riskvärderingar.
  • Arbeta och ansvara för utveckling inom ER på avdelningen teknik.
  • Bidra till utvecklingen och implementeringen av Tillgångsförvaltning

Vi erbjuder dig

Här får du möjligheten att både utveckla och förvalta Forsmarks beredningsprocess. Du kommer få jobba med förändringsledning och verksamhet-/processutveckling som en del i Forsmarks utveckling av Tillgångsförvaltning.

I din roll kommer du ha möjligheten att skaffa dig ett brett nätverk samt framtida karriärmöjligheter, både på Forsmark och inom Vattenfall.

Att ha balans mellan arbets- och privatliv är något som vi prioriterar på högt på gruppen och erbjuder flexibelt arbete med möjlighet att också arbeta hemifrån eller från något av våra distanskontor efter överenskommelse.



Kravspecifikation


Vi ser gärna att du har:

  • civilingenjörs- eller högskoleingenjörsutbildning, alternativt gymnasial utbildning samt längre arbetslivserfarenhet inom kärnkraftsbranschen
  • goda kunskaper i Office paketet
  • goda kunskaper i svenska samt engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet inom förändringsledning och verksamhets-/processutveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper och därför är det viktigt att du har förmågan att arbeta med komplexa frågor och analysera problem för att nå fram till en lösning.

Då du i denna roll kommer att ha kontakt med många andra människor både internt och externt, ser vi att du är relationsskapande och värdesätter ett gott samarbete. Vi ser också att du självständigt kan driva ditt arbeta framåt och räds inte att ta dig an nya möjligheter och utmaningar med energi och entusiasm.

Är du intresserad eller har frågor och funderingar om tjänsten är du mer än välkommen att slå en signal, så berättar jag (rekryterande chef John Lindefeldt) mer.



Ytterligare information


Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef John Lindefeldt, 072 240 83 19

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Åsa Vallin, 070 277 12 46

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Anneli Persson, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173-81000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 12 maj 2024.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Forsmark

Placering

Östhammar

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons