Jobbsafari är en del avschibsted logo

Alkohol- och drogterapeut

VäxaEnheten Karlstad · Karlstad · Ansök senast 30 apr. (3 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Om oss

VäxaEnheten arbetar med öppenvård och familjehemsvård för unga och vuxna med beroendeproblematik, kriminalitet och samsjuklighet. Verksamheten bedrivs över stora delar av Sverige och vi har sedan starten 2015, ständigt utvecklat verksamheten för att skapa de bästa förutsättningarna för de som kommer till oss att ha ett kvalitativt liv utan alkohol och droger. Vår ambition är att vara en ledande aktör inom beroendevård genom att erbjuda kvalitet som gör skillnad.


Vi söker nu en ny kollega som kommer att utgå från VäxaEnhetens verksamhet i Karlstad.


Om tjänsten

Vi söker en utbildad alkohol- och drogterapeut som ska arbeta i vår öppenvård i Karlstad. VäxaEnheten har ett eget behandlingsprogram som utgår från 12-stegsprogrammet kombinerat med KBT.

I rollen som öppenvårdsbehandlare kommer du att leda vår gruppverksamhet samt ha enskilda samtal. Du kommer att föra löpande dokumentation, hålla kontakt med våra uppdragsgivare samt ansvara för att behandlingsplanen följs. Du arbetar självständigt med stöd från behandlingsansvarig och övriga kollegor för att driva och utveckla öppenvården. Utöver att driva öppenvården ingår också att delta i möten samt andra gemensamma träffar på arbetsplatsen.


Om dig

VäxaEnheten söker dig som är utbildad alkohol- och drogterapeut eller har annan utbildning vi bedömer vara likvärdig. Vi ser gärna att du genomgått KBT steg 1 och det är meriterande om du har vana av arbete i öppenvård.

Du behöver vara trygg både i din yrkesroll och i dig själv som människa och det är viktigt att du kan bygga förtroendefulla relationer med de som kommer till oss. Du behöver också kunna samarbeta med andra, ha lätt för att anpassa dig för ändrade omständigheter och ändå hålla kursen i ditt uppdrag.

Vi vill ha dig som sticker ut lite grand, som är kreativ och bär på en stor portion humor och självdistans. Du behöver ha förståelse för målgruppen vi arbetar med och klara det oförutsedda men också kunna be om stöd från kollegor när du ser att det behövs.

Vi på VäxaEnheten vill att du kompletterar oss som arbetsgrupp och bidrar med både din kompetens och personlighet. I gengäld får du en engagerad, utvecklande och rolig arbetsplats!


B-körkort är ett krav


Ansökan skickas på mejl till verksamhetsansvarig Malena Högberg: malena@vaxaenheten.se

I den här rekryteringen tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta behandlingsansvarig Morgan Pätsi på telefon 070-252 45 01 eller verksamhetsansvarig Malena Högberg på telefon 073-060 70 38.


Sysselsättningsgrad: 100%

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Månadslön

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

VäxaEnheten Karlstad

Placering

Karlstad

Kontaktperson

Enheten för att Växa Örebro AB

Ansök via mejl

Dela jobbannonsen

Anmäl annons