Jobbsafari är en del avschibsted logo

Affärsområdeschef – Kraft & Värme

Växjö Energi · Växjö · Ansök senast 27 apr. (Idag)

Heltid · Tillsvidareanställning

Växjö Energi erbjuder ett brett utbud av produkter och tjänster inom el, fjärrvärme och fjärrkyla i Växjö kommun. Genom dotterbolaget Wexnet erbjuder vi även bredband på flera orter i Kronobergs län. Vi ligger ständigt i framkant med ny teknik och skapar utveckling genom att vara regionens självklara infrastrukturaktör. Med stort engagemang och starkt miljöfokus skapar våra hängivna medarbetare prisvärda och samhällsnyttiga tjänster som gör vardagen enklare för våra kunder idag och i framtiden. Växjö Energi är en del av Växjö Kommunkoncern och omsätter ca 1,2 miljarder SEK och har ca 245 anställda.

Affärsområdeschef – Kraft & Värme

Är du en person som liksom vi värnar om miljön och ett hållbart samhälle med ett säkert och stabilt energisystem med hög tillgänglighet och samtidigt triggas av nya hållbara lösningar?

Växjö Energi har förtroendet och ansvaret att upprätthålla och utveckla flera viktiga samhällsnyttor som bredband, hållbar värme och kyla, förnybar elproduktion från våra bioenergi-, sol- och vindkraftsanläggningar tillsammans med den samhällskritiskt viktiga elförsörjningen i Växjö. Genom att alltid säkerställa kvalitet och tillgänglighet i leveransen av dessa viktiga samhällsnyttor bidrar vi på Växjö Energi starkt till att se till att Växjö är en fantastisk plats att bo, leva och verka på – både idag och i en hållbar morgondag. Det är ett mycket inspirerande uppdrag och stort förtroende.

Vi söker dig som vill fortsätta ansvara för, utveckla och leda vårt affärsområde Kraft och värme. Affärsområdet omsätter drygt 750 mkr och har cirka 110 medarbetare.

Uppdraget

Som affärsområdeschef ansvarar du för vårt största affärsområde Kraft och Värme. Affärsområdet Kraft och Värme ansvarar för produktionen av el, fjärrvärme och fjärrkyla, distributionen av fjärrvärme och fjärrkyla till kund, samt energitjänster.

Fokus är att utveckla affären och kundrelationer samt identifiera, initiera och driva effektiviserings- och förbättringsarbete samt ständig utveckling av affärsområdets kompetens och förmåga. De frågeställningar du hanterar är ofta komplexa och omfattar ett spännande spektrum av aspekter såsom personsäkerhet, omvärld, ekonomi, teknik, marknad, medarbetare och samarbeten. Du har det övergripande resultat- och personalansvaret och svarar för övergripande planering genom budgetplanering, affärsplaner, resursförsörjning, kompetensutveckling, verksamhetsuppföljning och mer.

I ditt uppdrag ingår också att delta i branschens nätverk och i arbetsgrupper för omvärlds- och branschbevakning. På det sättet skapar du en bästa plattform för att även påverka, förstå och implementera de externt drivna förändringar som sker inom lagstiftning och det regulatoriska ramverket inklusive myndighetskrav och intäktsramar för verksamhetens behov.

Du rapporterar till Växjö Energis koncernchef och VD samt ingår i Växjö Energikoncernens ledningsgrupp där du aktivt bidrar till hela koncernens utveckling.

Profil

För att lyckas i rollen som Affärsområdeschef behöver du vara en erfaren förändringsledare som kan identifiera lösningar på problem samt utveckla verksamhet, organisation och få med dig medarbetarna på den gemensamma resan.

Du tänker strategiskt, med starkt fokus på att leverera resultat. Du förstår vikten av att vara lyhörd och att bygga och vidmakthålla goda relationer. Du har förhandlingsvana och erfarenhet av att arbeta med externa entreprenörer och konsulter samt en god förståelse för den kommunala beslutsprocessen. Som ledare är du närvarande och coachande.

Vi ser att du har mångårig erfarenhet av ledarskap inom energibranschen (el, fjärrvärme och/eller fibernät) eller liknande branscher. Denna erfarenhet kan du ha skaffat dig genom att arbeta på ett energibolag alternativt varit verksam inom leverantörs- eller konsultledet kopplat till energibranschen. Du har god erfarenhet av arbete med stora investeringar och ekonomisk uppföljning av projekt. Du har vidare erfarenhet av att leda andra chefer och delta och bidra i en ledningsgrupp. Du har akademisk utbildning inom relevant område inom teknik och/eller ekonomi/marknad eller motsvarande. Du har goda IT-kunskaper samt goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Kontaktuppgifter och ansökan

I denna rekrytering har vi valt att samarbeta med Finnveden Executive. För ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Martin Dambergs, tfn +46 72 206 20 84. Om du finner tjänsten intressant tveka inte att skicka in en ansökan innehållande CV samt personligt brev. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, http://www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Växjö Energi

Placering

Växjö

Kontaktperson

Finnveden Executive AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons