Jobbsafari är en del avschibsted logo

Affärsinriktad VD till AH-Automation i Kungshamn/Smögen

Affärsinriktad VD till AH-Automation i Kungshamn/Smögen

Maquire Group AB · Sotenäs · Ansök senast 1 maj (2 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Andersson & Hansson Automation är ett företag med rötterna djupt förankrade i svensk industrihistoria. Bolaget grundades 1944 och har sedan dess varit en pålitlig och innovativ aktör inom automationsbranschen som guidar kunderna genom komplexa projekt och levererar systemlösningar inom automation och service. Bolaget omsätter 112 mkr, har 60 anställda med huvudkontor i Kungshamn/Smögen och sälj- och supportkontor i Göteborg.

AH Automation ägs sedan 2020 av investeringsbolaget Lazarus. Lazarus driver en koncern med huvudsakligen industriell inriktning, med 7 dotterbolag i flera spännande branscher. Koncernen hade 2023 en total omsättning på 4 mdr kr. Läs gärna mer på www.ah-automation.se/ och www.lazarus.se.

Ansvar och arbetsuppgifter

Vi söker en VD med stort driv, entreprenörsanda och sinne för försäljning och affärsutveckling som ska ta AH Automations verksamhet till nästa nivå.

Under 2023 vände AH Automation resultatet till lönsamhet, efter flera år med motgångar. Som VD ansvarar du för att leda bolaget framåt med fokus på stabilitet, lönsamhet och tillväxt. Du leder och utvecklar engagerade medarbetare genom fem direktrapporterande chefer. Som VD är du drivande att nå uppsatta mål, med särskild tonvikt på att öka försäljningen och bibehålla en expanderande orderstock. Ditt arbete spänner över både strategiska frågor men oftast verksamhetsnära och operativt. Detta för att bygga vidare på kulturen och vara nära affären, särskilt inom försäljning, där du deltar aktivt i kundmöten, offert- och avtalsskrivning samt projektplanering tillsammans med sälj-, projekt- och teknikgrupperna.

Som ledare har du stark kommunikativ förmåga, skapar resultat genom att verka genom andra och inspirera till positiva samarbeten. På ett utåtriktat och positivt sätt bygger du förtroendefulla relationer och du förmedlar budskap och information tydligt och enkelt. Du är prestigelös och mån om att bli en i gänget som verksamhetsnära skapar laganda, motiverar, driver och entusiasmerar. Du har erfarenhet som VD sedan tidigare alternativt motsvarande ansvarsroll med fullt personal- och budgetansvar, och du är van att leda både medarbetare och chefer. Din kommersiella bakgrund inom teknisk försäljning är gedigen och du har med fördel erfarenhet inom automation, el, PLC, programmering och/eller mekanisk konstruktion. Lämplig bakgrund är akademisk utbildning samt erfarenhet från entreprenörsdrivna bolag och har du dessutom förståelse för riskkapitalägande är detta ett plus.

AH Automations ledord är; kompetens, engagemang och långsiktighet. Om dessa värdeord stämmer in på dig och du är en fena på att driva försäljning så är det här en spännande roll med stora utvecklingsmöjligheter för dig.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 april via maquire.se. Om du har frågor, kontakta gärna rekryteringskonsult Mia Roos på nummer 0723–282253 eller mia.roos@maquire.se. Urval och intervjuer sker löpande. 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Maquire Group AB

Placering

Sotenäs

Kontaktperson

Maquire Group AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons