Jobbsafari är en del avschibsted logo

Affärsingenjör

Luleå · Luleå · Ansök senast 5 maj (5 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning


Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Vattenfall Eldistribution AB distribuerar el till hushåll, företag och samhälle – dygnet runt året om. Vårt elnät är över 12 000 mil långt och vi distribuerar el till nästan 900 000 kunder. Vi bygger, driver, underhåller och investerar i vårt elnät för att du som kund ska få en tillförlitlig leverans. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se


Jobbeskrivning

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som har ett brinnande intresse för utvecklingen av långsiktiga kundrelationer och vill jobba i framkant med och bidra till den energiomställning som sker.

Energiomställningen mot en fossilfri framtid ställer stora krav på elnätsbolag. Elanvändningen kommer att fördubblas och det medför en kraftig utbyggnad av befintligt elnät. Elproduktion ska ställas om till förnyelsebart och industrin/transporter elektrifieras i högre grad. Detta ställer stora krav på oss som jobbar på Vattenfall Eldistribution och därför behöver vi förstärka gruppen inom Elintensiv industri, avdelning Kundrelationer, med ytterligare en Affärsingenjör.

Rollen som Affärsingenjör

Gruppen Elintensiv industri ansvarar för stora industrikunder med reducerad energiskatt som ansluter till vårt regionnät. Exempel på kunder är industrier inom papper/massa, järn/stål, plast- och kemi, gruvor och storskaliga datahallar.

Några av huvudsakliga arbetsuppgifterna:

  • Ansvara för ett antal kunder med fokus på elnätsfrågor.
  • Driva anslutningsprojekt i tidiga skeden samt ansvara för att avtal tecknas med kund under projektets gång.
  • Agera proaktivt i kunddialoger för att förstå kundens behov på framtiden.
  • Agera kundens förlängda arm in i vår organisation, kunna förklara samtidigt som du är en ambassadör för Vattenfall Eldistribution externt.
  • Delta i utvecklingsprojekt och initiativ för att stärka vår förmåga inom vissa områden.

Arbetsbelastning varierar över tid och ställer stora krav på flexibilitet och samverkan både inom gruppen och med övriga delar av Vattenfall Eldistribution. Det är av stor vikt att du har förmågan att se helheten samt kunna hantera förändringar.


Kravspecifikation

För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du:

  • Har en högskoleutbildning inom relevant område, gärna inom elkraft, energiteknik, maskinteknik eller liknade.
  • Har erfarenhet av att ha jobbat med infrastruktur.
  • På en övergripande nivå kunna sätta dig in i och förstå tekniska system och samband samt är bekväm med att ta fram kostnadskalkyler.
  • Innehar grundläggande erfarenhet av avtalsskrivning och avtalsjuridik
  • Besitter en kommunikativ förmåga och känner dig bekväm med att tala och presentera i såväl interna som externa sammanhang.
  • Har ett intresse för energibranschen, där erfarenhet från branschen är meriterande.
  • Talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
  • Kunskaper inom elkraft är meriterande.

Som person är du lösningsorienterad och kommer hellre med ett förslag på en lösning än att du presenterar ett problem. Du är nyfiken, initiativtagande och tycker det är spännande att arbeta i en organisation i förändring. För att trivas i rollen behöver du också inneha en god kommunikativ förmåga, både i tal och skrift samt kunna växla mellan att arbeta både självständigt och i grupp. Slutligen är du strukturerad med förmågan att kunna prioritera och planera dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt.


Ytterligare information

Vi erbjuder

Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill.

Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer här: Ersättning & Förmåner - Vattenfall SE

Placeringsort

Luleå

För mer information om själva tjänsten kontakta ansvarig chef: Peter Takács via Peter.Takacs@vattenfall.com

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare: Peder Andersson via peder5.andersson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Magnus Tjergefors, Ledarna, Caroline Trogen, Unionen, Torbjörn Blom, Akademikerna, och Robert Lönnqvist, SEKO. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan senast den 28e april. Urval och intervjuer sker löpande, vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer här: Mångfald och inkludering - Vattenfall

Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Luleå

Placering

Luleå

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons