Snart utses superkommunikatören 2016


Snart utses superkommunikatören 2016

Den 3 maj avgörs vem som blir 2016 års superkommunikatör. Det är nu fjärde året i rad som tidningen Resumé arrangerar tävlingen och eventet ”150 svenska superkommunikatörer”.


På den heta listan med de 150 kommunikatörerna hamnar de som enligt juryn bäst visat att de förstått vad som kan åstadkommas med kommunikation. Temat för året går ut på att dessa personer dessutom ska ha åstadkommit en positiv förändring i samhället och för andra människor. Det handlar alltså om att vara lite av en good guy.

Juryn har tittat närmare på omkring 500 personer innan man utsåg de 150 bästa.

Temat har gjort att årets lista innehåller en hel del nya och spännande namn jämfört med föregående år, säger Johan Såthe, chefredaktör på Resumé.

Sex olika kategorier

Nytt för i år är att det kommer att finnas sex olika kategorier. Precis som tidigare år ska dock en särskild superkommunikatör utses på huvudlistan, och den lycklige och säkert stolte vinnaren får gå hem med det stora priset från eventet som arrangeras tisdagen den 3 maj på Fotografiska i Stockholm.

I juryn ingår - förutom Resumés egen chefredaktör Johan Såthe - Micael Dahlén, professor Handelshögskolan, Per Schlingmann, konsult och författare, Helena Stålnert, konsult och styrelseproffs, Helena Westin, konsult, Juan Navas, kommunikationschef Sveriges Kommunikatörer samt Lena Ahlström vd och grundare Ledarstudion.

Tidigare vinnare

De som utsetts till näringslivets superkommunikatörer och därmed vinnare av tävlingen under föregående år är celebriteter som Swedbanks vd Michael Wolf och Ikeas Ingvar Kamprad. Förra året segrade Youtube-stjärnan Lisa "Misslisibell" Jonsson. Lisa Jonsson hamnade på första plats för att hon med sina 250 000 följare påverkar en stor del av den unga generationen i deras syn på varumärken. Enligt juryn är hon ett tecken på hur framtidens kommunikation ser ut. Tvåa förra året kom prins Daniel och trea sångerskan Zara Larsson. På fjärde plats kom ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic.

Läs mer på www.resume.se samt under hashtag #150superkommunikatörer

Publicerad 2016-05-01


Senaste artiklarna

Framtidsinriktad karriärplanering
Är du orolig för att ditt yrke inte kommer att finnas kvar om tio år? Se då till att skaffa en kompetens som gör att du kan vara en del av den snabba förändringen på dagens arbetsmarknad.
Lagt in 1 oktober 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Varför är så många besvikna på sitt arbete?
För den som hittar rätt karriärväg innebär arbetet en daglig glädje som engagerar och utmanar. För andra känns arbetet snarare som ett nödvändigt ont, som att offra sin tid och frihet enbart i utbyte mot lönen.
Lagt in 16 september 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Så bromsar du klockan
Än är undrens tid inte förbi – du kan faktiskt vinna tid genom att ge bort den!
Lagt in 1 september 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Så mycket tjänar chefen
Vill du tjäna bra? Se då till att vara man och få jobb som finansdirektör i ett privat företag med säte i Stockholm.
Lagt in 17 augusti 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Här finns jobben i framtiden!
Arbetsförmedlingen gör regelmässiga prognoser för att identifiera branscher med goda framtidsutsikter. Här följer några exempel på yrken med mycket stora möjligheter under de kommande 5-10 åren.
Lagt in 1 augusti 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Annons: