En grafisk formgivare som gillar utmaningar


En grafisk formgivare som gillar utmaningar

Som grafisk formgivare brinner Malin Lindskog för färg och form. Variationen i yrket var också något som lockade henne.
Jag formger allt från kokböcker till godispåsar.


Malin Lindskog startade den egna mediabyrån Ordobild 2007, då parallellt med arbete på en reklambyrå. Först sex år senare kände hon sig redo att driva eget på heltid. Idag sitter hon på ett företagshotell i Höllviken och delar rum med några andra företagare.

Det var den kreativa biten som lockade mig till yrket. Färg och form helt enkelt. Jag är ju ingen illustratör, men redan som liten klippte jag gärna ut texter och fina bilder ur magasin och satte samman till collage. Det resulterade i alltifrån födelsedagskort till tavlor och tidningar.

När hon i grundskolan så småningom fick möjlighet att välja praoplats var reklambyråer det självklara valet.

Gedigen utbildning

Malin Lindskog har en gedigen utbildning bakom sig. Hon har en magisterexamen i marknadsföring och har läst både vid Ekonomihögskolan i Lund och vid Handelshögskolan i Göteborg.

Jag jobbar i princip helt och hållet med trycksaksproduktion och förpackningsdesign - jag formger allt från kokböcker till godispåsar. Och jag gillar variationen i arbetsuppgifterna och utmaningen i att lösa de mest skiftande uppgifter.

Hennes främsta arbetsredskap som grafisk formgivare är MacBook:en och Adobe´s program såsom InDesign. Och så förstås mobilen.

Den största utmaningen tycker hon är att läsa av kunderna rätt.

Det gäller att leverera en lösning som kunden tycker om och som jag samtidigt själv tror funkar kommersiellt.

Nätverkar för att synas

Själv lägger hon emellertid inte många kronor på marknadsföring.

Jag nätverkar mycket och lär mig också hela tiden nya saker genom olika samarbetspartners, säger hon.

Hon tror att man för att driva eget behöver vara funtad på ett visst sätt:

Det gäller att inte oroa sig för mycket när man har för lite att göra och att inte stressa upp sig när man har för mycket.

Den största fördelen med att driva eget är att jag styr över min egen tid, fortsätter hon. Jag kommer att fortsätta med detta så länge jag känner att jag får utmaningar. Jag gillar inte rutiner och jag vill inte att den ena dagen ska vara den andra lik.

En annan fördel med hennes jobb tycker hon är den geografiska flexibiliteten.

Jag kan jobba var som helst. Att jag sitter i lilla Höllviken spelar ingen roll när allt ändå är digitalt.

Läs mer på: www.ordobild.se

Publicerad 2015-11-01


Senaste artiklarna

Framtidsinriktad karriärplanering
Är du orolig för att ditt yrke inte kommer att finnas kvar om tio år? Se då till att skaffa en kompetens som gör att du kan vara en del av den snabba förändringen på dagens arbetsmarknad.
Lagt in 1 oktober 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Varför är så många besvikna på sitt arbete?
För den som hittar rätt karriärväg innebär arbetet en daglig glädje som engagerar och utmanar. För andra känns arbetet snarare som ett nödvändigt ont, som att offra sin tid och frihet enbart i utbyte mot lönen.
Lagt in 16 september 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Så bromsar du klockan
Än är undrens tid inte förbi – du kan faktiskt vinna tid genom att ge bort den!
Lagt in 1 september 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Så mycket tjänar chefen
Vill du tjäna bra? Se då till att vara man och få jobb som finansdirektör i ett privat företag med säte i Stockholm.
Lagt in 17 augusti 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Här finns jobben i framtiden!
Arbetsförmedlingen gör regelmässiga prognoser för att identifiera branscher med goda framtidsutsikter. Här följer några exempel på yrken med mycket stora möjligheter under de kommande 5-10 åren.
Lagt in 1 augusti 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Annons: