Allt är appar


Allt är appar

Allt fler appar ser dagens ljus. Intresset är enormt och ändå vi har troligen ännu bara sett början. Några appar är bra och användbara eller roliga och stimulerande, andra inte lika intressanta. Vi har här valt – helt random – att presentera några appar inom området hälsa.


Lifesum

Handlar om att gå ner i vikt och att leva ett hälsosamt liv. Skriv ner vad du äter och hur mycket du tränar och följ din utveckling mot viktnedgång genom denna app.

Runkeeper

Det finns många appar som hjälper dig att hålla reda på dina utomhusaktiviteter, såsom löpning och cykling. Denna app mäter bland annat hur långt du rör dig, var och med vilken hastighet. På så vis kan du tävla mot dig själv eller bjuda in andra så att ni kan dela utvecklingen och tävla mot varandra. Det är också roligt att över tid kunna följa sin egen utveckling. En annan app inom denna genre är exempelvis Endomondo.

MyFitnessPal

Denna app marknadsförs med orden: ”Miljontals människor har gått ner i vikt med den kostnadsfria kaloriräknaren på MyFitnessPal.” Här handlar det om att på ett enkelt sätt räkna kalorier för att ständigt hålla reda på vad du äter.

FunBeat

Med FunBeats app kan du spela in dina träningsrundor och manuellt lagra alla andra träningspass. Du kan också se hur dina träningskompisar har tränat. Alla dina pass laddas automatiskt upp till Sveriges största träningssajt Fun Beat.se, där du kan se rapporter och statistik, och förstås diskutera och blogga kring träning med mera.

7 Minute Workout

Du behöver inga redskap enligt denna app, och får man tro beskrivningen så räcker det med några minuters träning per dag för att hålla sig i form. För att öka motivationen får man roliga belöningar genom appen. 7 Minute Workout baseras på 7-minutes workout från NY Times Magazine.

ICA hälsorabatt

Vi svenskar sitter mest i norra Europa. Men vi sportar också mest. Visst är det bra att gå på gymmet, men vardagsmotion är viktigare än man kan tro. Och det vill ICA uppmuntra till. Med denna app får man mer rabatt ju mer man rör på sig, oavsett om man går eller springer. Rabatten gäller på utvalda hälsosamma varor.

Publicerad 2016-04-01


Senaste artiklarna

Framtidsinriktad karriärplanering
Är du orolig för att ditt yrke inte kommer att finnas kvar om tio år? Se då till att skaffa en kompetens som gör att du kan vara en del av den snabba förändringen på dagens arbetsmarknad.
Lagt in 1 oktober 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Varför är så många besvikna på sitt arbete?
För den som hittar rätt karriärväg innebär arbetet en daglig glädje som engagerar och utmanar. För andra känns arbetet snarare som ett nödvändigt ont, som att offra sin tid och frihet enbart i utbyte mot lönen.
Lagt in 16 september 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Så bromsar du klockan
Än är undrens tid inte förbi – du kan faktiskt vinna tid genom att ge bort den!
Lagt in 1 september 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Så mycket tjänar chefen
Vill du tjäna bra? Se då till att vara man och få jobb som finansdirektör i ett privat företag med säte i Stockholm.
Lagt in 17 augusti 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Här finns jobben i framtiden!
Arbetsförmedlingen gör regelmässiga prognoser för att identifiera branscher med goda framtidsutsikter. Här följer några exempel på yrken med mycket stora möjligheter under de kommande 5-10 åren.
Lagt in 1 augusti 2017 på Startsida, Informationsteknik, Ingenjör och teknik, Chefsjobb och personal, Detaljhandel och service, Industri och hantverk, Försäljning och kommunikation, Undervisning, Kontor och ekonomi, Socialt och hälso- och sjukvård, Övriga jobb, Företag
Annons: